Husejere føler sig ladt i stikken

Flere husejere i Rødbyhavn aner ikke, om de kan blive boende i deres huse, eller om de skal flytte. Uvisheden er kilde til store frustrationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune går med planer om at bygge en ny omfartsvej i forbindelse med femern-projektet.

Den nye omfartsvej vil betyde, at flere huse vil blive opkøbt af kommunen for så at blive revet ned.

Men nu er projektet gået i stå, og flere husejerne aner nu ikke, om de kan blive boende i deres huse, eller om de vil blive tvunget til at flytte.

- Vi føler os stavnsbundet. Vi kan ikke sælge vores hus, og vi kan ikke låne til et nyt hus, så vi kan ikke gå ud og købe noget andet, siger Lone Søvndal, som er en af de berørte husejere.
 

Vi føler os stavnsbundet. Vi kan ikke sælge vores hus, og vi kan ikke låne til et nyt hus, så vi kan ikke gå ud og købe noget andet, siger Lone Søvndal, som er en af de berørte husejere.

Uvisheden er det væste

For husejerne er det især uvisheden, der er det værste ved situationen.

- Det er på ubestemt tid, og det er næsten ubæreligt, siger Fritz Søvndal.

- Jeg har det ikke godt med det, for vi ved jo ikke, om vi skal ud eller ej, eller hvor vi skal flytte hen, siger Mogens Grummesgaard.

Endelig placering er ikke på plads

Ifølge kommunen er placeringen af den nye omfartsvej endnu ikke helt på plads, og før der ligger en endelig godkendelse, vil kommunen ikke gå videre med projektet.

- Vi kan risikere, at man finder en anden løsning, så der slet ikke er behov for at lave den her omfatsvej i Rødby, og så længe vi som kommune ikke kan være sikre på, at vi får midlerne til at lave vejen, så betyder det jo faktisk, at så er vi jo også et eller andet sted stavnsbundet ligesom alle de andre mennesker i den her sag, siger Lollands borgmester, Holder Schou Rasmussen (Soc.dem.).

Men beboerne i Rødby håber, at der snart kommer en afklaring.

- Som situationen er nu, så håber vi på, at kommunen meget meget snart besinder sig til at give grønt lys for det her og sætte det i gang og købe os ud af det, så vi kan komme videre og få etableret os et nyt sted og rejse os igen, siger Fritz Søvndal.

Lolland Kommune regner med, at der vil blive truffet en endelig beslutning inden for de næste to år.

 

Den nye omfartsvej