Hun hjælper smådyr videre

Mange smådyr som kaniner, hamstere og marsvin bliver hvert år aflivet. Men nu har de mulighed for at få sig et nyt hjem - den første smådyrsformidling er åbnet på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Chinchillaen Charlie slap for at blive aflivet. Det lille gnaver-kæledyr har fået et nyt hjem.

- Vi er rigtig glade for ham. Han spreder glæde både hos mig og hos alle mine børn, siger Bettina Egeberg fra Bandholm. 

Charlie kom herfra Guldborgsund Smådyrsformidling - regionens eneste internat til smådyr.

- Der er masser af hunde og katte-internater, men ikke noget til smådyr overhovedet, siger Rikke Hansen.

Hun driver smådyrsformidlingen i sin fritid. Rikke Hansen åbnede formidlingen i sit eget hjem for to måneder siden - allerede nu er der 40 dyr i hjemmet.

- Når man er 7 år og får en kanin, så er der lang tid til, at den bliver gammel og grå. Og når man så bliver 13-15 år, så begynder man at tænke på kærester, og så har man ikke nok tid til sin kanin, siger Rikke Hansen. 

Hun laver generelt aldrig om på dyrernes navne.

- Vi fik 'Numse' herind, men jeg omdøbte ham til 'Nimse'. Jeg synes ikke, at det så så pænt ud på hjemmesiden, siger Rikke Hansen med et smil.

Dyrernes Beskyttelse er kede af, at mange smådyr hvert år bliver aflivet. Foreningen er derfor glad for at høre om det nye projekt.

- Jeg kan godt lide, hvis der er nogle dyr, der kan redde livet på den måde, siger Bjarne Bundgaard, som er kredsformand for Dyrernes Beskyttelse i Maribo.

Dyrernes Beskyttelse håber, at der vil komme flere smådyrs-internater, der kan hjælpe dyrerne videre. Rikke Hansen mener også, at hun har fundet sit kald.

- Det er vigtigt, at jeg har tid til at få alle dyrerne op i hænderne hver dag. Hvis ikke, at jeg har tid til det hver dag, så har jeg for mange, siger Rikke Hansen.

Rikke Hansen håber, at der snart kommer nogen og henter nogle af dyrerne. De mangler nemlig et hjem - og Rikke Hansen har næsten ikke plads til flere. Heldigvis får hun hjælp af veninden Anne Andersen, der driver kaninavlsfirmaet Blå Verden. Hun donerer hver uge en masse halm til kaninerne.

På kort tid har smådyrsformidlingen inspireret andre.

- Vi vil prøve at gøre hende kunsten efter. Så i løbet af året regner vi med at have etableret en dyreformidling hernede i vores kælder, siger Bettina Egeberg.

Man behøver ikke besøge internatet for at se på dyrerne. På hjemmesiden dyreformidling.dk kan man se en beskrivelse af alle dyrerne.