Hollandsk fragtskib stødt på grund

I Langelandsbæltet vest for Nakskov gik et hollandsk handelsskib lørdag aften på grund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hollandske fragtskib Schneldegracht gik lørdag aften på grund i Langelandsbæltet cirka 10 kilometer vest for Nakskov

- Grundstødningen er sket ved det, der hedder Albuen, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets søredningstjeneste til Ritzau.

- Umiddelbart tyder det på, at der er tale om en dum navigationsfejl, hvor de er drejet op i Storebælt på det forkerte tidspunkt, tilføjer han.

Havde 17.000 ton papir om bord​

Handelsskibet, der kom fra Finland og skulle gennem de danske farvande med 17.000 ton papir om bord, er nu rutinemæssigt tilbageholdt.

- Og vi har et miljøskib ude ved det, så der kan lægges flydespærringer, hvis det skulle lække olie. Det er der dog intet, som tyder på, at det gør, siger vagtholdslederen.

Det er søndag formiddag uvist, hvornår skibet kan komme fri af grunden. Når det sker, vil det formentlig få besked på at søge havn, så det kan undersøges af dykkere.

Manglende information til myndighederne

Når skibe støder på grund, har besætningen pligt til at kontakte myndighederne, men det skete ikke i dette tilfælde.

- Det var et andet skib, som kontaktede os og fortalte, at Schneldegracht så ud som om det var gået på grund. Da vi kontaktede skibet, bekræftede man, at det var tilfældet, fortæller vagtholdslederen.

Om den manglende information får et retligt efterspil er for tidligt at sige.

Afviser spiritus som årsag

Vagtholdslederen afviser, at der skulle være spiritus involveret i grundstødningen.

- Det er der absolut intet, der tyder på. Som sagt mener vi, at der er tale om en navigationsfejl, understreger han.

/ritzau/