Holger Schou Rasmussen: Endelig indrømmer en kommune det

I Glostrup Kommune råder de deres økonomiske trængte borgere til at flytte til Lolland, det overrasker ikke Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis det kniber med at betale huslejen i hovedstadsområdet, så er løsningen at flytte til Lolland. I hvert fald hvis du opsøger en socialrådgiver i Glostrup Kommune; her opfordrer de deres økonomiske trængte borgere til at flytte til Lolland Kommune.

Det offentliggjorde Ole Toftegaard, der er direktør i Glostrup Kommune torsdag.

Men den offentliggørelse kommer ikke bag på borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), tværtimod. 

- Jeg er glad for, at en topdirektør endelig tør fortælle åbent, hvad vi har vidst i årevis, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til TV ØST.

Borgerne skal betale

Hver gang der flytter nye borgere på overførselsindkomst til Sydhavsøen, så skal kommunen finde penge til at udbetale kontanthjælp, men også en jobkonsulent og en socialrådgiver.

- Det værste er, at de udgifter, der kommer med de mennesker, dem skal borgerne i Lolland Kommune betale. Alle er velkomne på Lolland, men vi bliver nødt til at have de nødvendige ressourcer, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Borgmesteren vil nu bede Arbejderbevægelsen og Erhvervsrådet lave en opgørelse over ind- og udflytninger i Lolland Kommune.

En tydelig udvikling

I Lolland Kommune har de i flere år tydeligt kunne se den udvikling.

- Bare i perioden fra august 2015 til august 2016 flyttede 211 personer på overførselsindkomst til vores kommune, vi har længe vidst, at flere kommuner opfordrer deres borgere til at flytte herned, lyder det fra Holger Schou Rasmussen (S).

Derfor er de nu glade for, at en direktør i en hovedstadskommune nu tør fortælle, at det foregår.

- Jeg håber, at flere kommuner nu også vil fortælle, at det foregår, så kan det være, at politikerne også vil lytte, siger borgmesteren.