Høsten blev stoppet brat – af kæmpe skildpadde, der var løbet hjemmefra

En skildpadde, der var stukket af, blev reddet under høsten og kørt hjem til ejeren i en minilæsser. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag den 10. august skulle vise sig at blive en speciel dag for Christian Friis Frederiksen og hans høstkollegaer på Falster.

Kornet skal høstes, og det gælder også en bygmark i Nørre Ørslev ved Nykøbing Falster, hvor mejetærskeren arbejder. Nogle dage forinden var de hårdtarbejdende høstfolk blevet gjort opmærksom på, at naboens skildpadde var stukket af, men det var ikke noget, som de havde tænkt mere over.

quote Så siger den ene chef i walkie-talkien, at skildpadden er der

Christian Friis Frederiksen 

Midt under høsten begynder striber af nedlagt korn at komme til syne og Christian Friis Frederiksens chef siger flere gange, at han tror, at det er skildpadden, der har været i gang.

- Vi troede ikke rigtigt på det, men lige pludselig 20 meter før enden, hvor vi kørte og læssede korn af,  siger den ene chef i walkie-talkien: Skildpadden er der, fortæller Christian Friis Frederiksen.

Og ganske rigtigt ud af det høje korn træder en skildpadde frem. Ejeren af skildpadden havde sagt, at den havde en smule størrelse, men at den var så stor, havde ingen regnet med.

- Vi blev noget overrasket over størrelsen på den. Den vejede op imod 85 kilo, fortæller Christian Friis Frederiksen.

Han understreger, at den 12-årige skildpadde aldrig var i fare.

- Vi kunne ikke undgå at lægge mærke til den, så stor, som den var.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Skildpadden hjalp en smule til med høsten, hvor den tog for sig ar kornet.  

Arbejdet sat på stand-by

Ved synet af den enorme skildpadde stoppede arbejdet brat. Alle hoppede ud af maskinerne og greb telefonen i lommen. Øjeblikket skulle foreviges.

- Der gik nok halvanden time, og det er jo en stresset årstid lige nu, hvor vi skal nå at have noget korn hjem, men det der tog alt opmærksomheden.

Belejligt nok trådte skildpadden ud af kornet i samme stund, som madpakkerne blev leveret af koner og kærester.

Også chefens søn var med på arbejde, og pludselig var skildpadden i centrum for de mange øjne, alle skulle betragte den.

Artiklen fortsætter under billedet.

Chefens søn skulle selvfølgelig også have et billede med skildpadden. 
Chefens søn skulle selvfølgelig også have et billede med skildpadden.  Foto: Christian Friis Frederiksen

Glad ejer   

Skildpadden på 85 kilo var ikke helt nem at flytte, og den var bestemt ikke til at løfte med de bare næver. Der skulle en minilæsser til, før den igen kunne komme hjem, hvor den hørte til.

quote Vi blev noget overrasket over størrelsen på den

Christian Friis Frederiksen 

Ejeren, der aldrig før havde oplevet, at hendes skildpadde var stukket af, blev utrolig taknemmelig, da landmændene bankede på hendes dør.

- Ejeren blev meget glad og kunne ikke beskrive, hvor glad hun var, for at den kom hjem. Hun troede jo ikke, at hun ville få den at se den igen, fortæller Christian Friis Frederiksen , som var med til overleveringen.

 Christian Friis Frederiksen har sendt sine billeder til Landbrugsavisen, hvor han nu deltager med den helt specielle skildpadde-oplevelse i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.