Høje røgsøjler set på Lolland og Falster - nu kommer brandvæsnet med en opfordring

Brandvæsnet opfordrer til at lave præcise alarmeringer, når man ringer til brandvæsnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været utrolig varmt de seneste uger. Det kan også ses på naturen, hvor brandindekset er fra moderat til højt i hele landet.

Det har også fået flere til at alarmere brandvæsnet om mulige brande i naturen, det er dog langt fra alle brande, der faktisk er naturbrande.

- Vi har fået tre alarmer i løbet af dagen, men det har indtil videre været lovlige afbrændinger, fortæller vaghavende ved Lolland-Falster Brandvæsen, Finn Antonisen.

Læs også
Dreng redder 83-årig kvinde fra at drukne
Læs også
Dreng redder 83-årig kvinde fra at drukne

I øjeblikket er det sæson for, at landmændene afbrænder frøgræs på markerne, og det kan altså skabe høje røgsøjler.

- Folk ser de her voldsomme røgskyer, som afbrænding af frøgræs nu giver, og så ringer folk ind uden at være tæt nok på til at konstatere, hvad det egentlig er, siger Finn Antonisen.

Derfor kommer brandvæsnet nu med en opfordring.

- Det er en god idé, at hvis man ser den meget karakteristiske røgsøjle, og det gælder i øvrigt altid, når man ser noget røgudvikling, at man lige bruger et kort øjeblik på at konstatere, hvor det er, så vi kan få så præcis en alarmering som muligt, siger Finn Antonisen.

Læs også
Tør sensommer giver god høst - men spreder også frygt for naturbrande
Læs også
Tør sensommer giver god høst - men spreder også frygt for naturbrande

- I den her sammenhæng er det også en god idé at se, om der er en landmand, der kører rundt og har fuldstændig styr på det. Det vil vi sætte stor pris på, så alarmeringerne er så præcise som muligt. 

Stor ros til landmændene

Indtil videre har det altså være landmænd, som brandvæsnet har stødt på efter et alarmopkald. Og her er der stor ros fra brandvæsnets side.

- De landmænd vi har mødt i dag har været fuldstædig på mærkerne og har sørget for at have de redskaber med i marken, de skal have, siger Finn Antonisen.

- De har haft marksprøjter med og en traktor med en stor harve på, så hvis der skulle være noget, der løber fra dem, så har de en chance for at kunne håndtere det på egen hånd. Det er de faktisk gode til, siger Finn Antonisen.

I videoen her fra 2018 kan du se, hvor hurtigt det kan gå, når der bliver tændt ild i tør natur:

I 2018 testede TV2 ØST i samarbejde med brandvæsnet, hvor hurtigt en naturbrand faktisk kan udvikle sig.

Nyhedsoverblik