Hjemmeværnet skal hjælpe med grænsekontrollen

Politiet har siden januar udført grænsekontrol ved blandt andet Rødby Havn og Gedser. Det sat landets politikkredse under massivt pres, så nu træder Hjemmeværnet til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag stod den på undervisning i korrekte og tilladte dokumenter hos indrejsende i Danmark. Undervisningen stod politiet for. På skolebænken sad 48 hjemmeværnssoldater.

Grunden til samarbejdet mellem soldater og politibetjente er, at grænserne skal være kontrolleret, og politiet skal have et pusterum.

Efter terrorangreb i København, en dertil hørende forhøjet terrortrussel og en stor flygtningestrøm, så har politiet nemlig oplevet en kæmpe stigning i overarbejdstimer hos landet betjente.

Skal kontrollere pas

Hjemmeværnssoldaterne skal ikke være den magthavende myndighed ved grænsen. De skal støtte politiet, som fortsat har det overordnede ansvar.

De skal blandt andet støtte med at kontrollere dokumenter som pas, Id-kort og lignende hos indrejsende i Danmark.

Den støtte betyder, at man kan frigive 165 politibetjente til andre opgaver hjemme i deres respektive politikredse.

Midlertidig ansat

Det er en stor opgave, og derfor har Hjemmeværnet været nødt til at ansætte de 48 hjemmeværnssoldater på tidsbestemt kontrakt. Kontrakter, der løber resten af 2016.

Ud af de 48 vil 38 blive udstationeret i Rødby Havn og Gedser, mens de resterende 10 bliver sendt til Sønderjylland.

På mandag klokken 04:30 vil de første hjemmeværnssoldater rulle ind ved Rødby Havn i busser og overtage dele af grænsekontrolopgaverne.


Nyhedsoverblik