Hjemmerøver bag tremmer

Gerningsmanden bag hjemmerøveriforsøget mod Spar Lollands direktør i april er blevet varetægtsfængslet. Direktøren skulle med et jagtgevær tvinges ud på en køretur til sin bank, hvor han skulle hente et større pengebeløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Det var planen, som en 25-årig mand nu har tilstået.

 

Den 23. April 2009 kort før kl. 7, gik direktør for Spar Lolland, Lynge Thang Jørgensen, fra sin bopæl på Svingels Alle i Nakskov, ud til sin bil for at køre på arbejde.

Da han kom ind i garagen bemærkede han en person, der stod bagved hans bil og pegede på ham, med et jagtgevær. Han løb straks tilbage til huset igen og låste døren og alarmerede politiet. Gerningsmanden forlod herefter stedet.

Politiet iværksatte straks efter anmeldelsen en grundig undersøgelse af gerningsstedet, afhørte vidner og forurettede og lavede forhøringer i området omkring Svingels Alle i Nakskov, dog uden at komme gerningsmandens identitet nærmere.

Den 29. April 2009 blev der begået røveri med kniv mod en Kiosk på Axeltorv i Nakskov. En overvågen polititjenestemand foretog dagen efter anholdelse af gerningsmanden i sin fritid på baggrund af, at han genkendte gerningsmanden ud fra overvågningsbilleder.

Under efterforskningen af dette røveri, erkendte gerningsmanden at det var ham, som forøvede røveriforsøget med jagtgeværet mod direktøren den 23. April 2009 på Svingels Alle i Nakskov.

Hans hensigt havde været at forsøge at tvinge direktøren ind i dennes private bolig og herfra tvinge ham til at udlevere penge. Såfremt han ikke kunne få udbytte der, ville han tvinge direktøren ud i dennes bil for herefter at køre ham til Spar Lolland og herfra få direktøren til at udlevere et pengebeløb.

Den 25-årige er kendt af politiet i forvejen.

Begge røverisager anses hermed for at være opklaret. Den 25 årige blev den 1. Maj 2009 varetægtsfængslet for røveriforsøg og røveri frem til den 26. Maj.