¨

Hjemmehjælpere må selv vaske tøj

Foto: TV ØST

Efter at Maribo Fællesvask mistede opgaven med at vaske hjemmeplejens tøj i Lolland Kommune - er hjemmehjælperne blevet bedt om at vaske deres eget tøj.

For et par uger siden kom det frem at Maribo Fællesvask mistede opgaven i et udbud med at vaske den kommunale hjemmeplejes tøj i Lolland Kommune. Det medførte, at vaskeriet måtte fyre 20 medarbejdere. Den beslutning blev mødt voldsom kritik.

Men nu kommer det frem, at kommunen har bedt hjemmehjælperne om at vaske deres tøj selv. Det oplyser Enhedslistens medlemmer Søren Kolstrup og Bente Borreskov.

Se indslag fra 1. november 2014

Anne Blach Bjerregaard, formand for FOA Lolland, bekræfter:

- Hjemmehjælperne har hver to kitler, som de er blevet bedt om selv at vaske i en overgangsperiode til maj 2015. I overenskomsten åbner det op for, at hjemmehjælperne kan få 274 kroner om måneden før skat, fortæller hun.

Kræver redegørelse

Enhedslisten kræver nu en redegørelse fra økonomiudvalget i sagen.

- Vi må rejse spørgsmålet, hvorfor Fællesvask ikke kan vaske medarbejdernes tøj endnu nogle måneder. Vi vil også vide i hvilket omfang denne ordning er i overensstemmelse med indgåede aftaler, lyder det blandt andet fra Enhedslistens to medlemmer af byrådet i Lolland Kommune i en pressemeddelelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App