Hestestald raseret i storm

Hestestald i Søllested på Lolland er hårdt medtaget. Nu skal hestene holdes varme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet dagen derpå i Søllested på Lolland og skaderne efter mandagens heftige storm er store. 

Selv robuste træer måtte give efter for voldsomme vindstød og hele øverste hjørne af Anita Mårtensens lade er derfor kaput.

-       Det virker uvirkeligt. At det lige skulle ske for os, ikke, siger Anita Mårtensen, der har lejet gården i Søllested og boet  der omkring tre måneder.

Der er masser af arbejde til Anita Mårtensen og hendes søster Diana Jensen de kommende par dage. De har nemlig begge deres heste stående i stalden og med en kold vind, der nu suser lige ind, skal de arbejde hurtigt.

-       Vi strør halm ud for vi er bange for, de står og fryser og bliver kolde og får lungebetændelse, fortæller Anita Mårtensen.

Det var mandag eftermiddag, det gik galt og træet faldt ned i laden.

-       Jeg siger, det er noget lort og det var også det første, jeg tænkte på i morges, det var den skide storm. Det er ikke særlig sjovt, siger Anita Mårtensen.

Hun venter nu på besøg fra forsikringen og krydser fingre for, at det går hurtigt. Og med et stort hul i laden venter der en masse arbejde de næste par dage.

-       Jeg ved ikke, hvor godt væggen holder, så det bliver sådan noget med, at vi render herud helt vildt mange gange for at se til hullet og se, om dyrene har det godt.