To heste aflivet: Grov vanrøgt af heste på Lolland

Dyrenes Beskyttelse har politianmeldt en ejer af 16 heste på Lolland, fordi hestene var i meget dårlig forfatning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hestene var meget magre, og de havde flere sår på kroppen.

Det var det syn, der mødte Dyrenes Beskyttelse, da de efter at have fået en henvendelse fra en bekymret borger, besøgte en gård på det sydlige Lolland.

Her fandt dyreværnsgruppen 16 heste i meget dårlig forfatning, skriver de i en pressemeddelelse.

- Borgeren havde tippet os om, at der gik magre ponyer ude på en mark. Da vi ankommer til ejendommen, finder vi ganske rigtigt 16 meget magre ponyer med forvoksede hove, uden foder og hør og nogle uden vand, siger Yvonne Johansen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse.

- Hestene bar tydeligt præg af lus og lopper med hårløse pletter og mange sår som følge af den ekstreme kløe. Det så meget slemt ud. De var kun skind og ben.

quote Hestene bar tydeligt præg af lus og lopper med hårløse pletter og mange sår som følge af den ekstreme kløe

Yvonne Johansen, dyrlæge

Grimer vokset ind i hovedet

Ejeren af hestene blev politianmeldt med det samme. Senere vurderede dyrlægen, at to af hestene var så dårlige, at de måtte aflives. Yderligere tre heste er desuden stadig i risiko for også at blive aflivet.

- Der er tale om groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling. Det er en voldsom sag, siger Yvonne Johansen. 

Blandt andet har nogle af hestenes grimer siddet for stramt, og det har haft store konsekvenser for dem.

- De er ikke blevet skiftet efterhånden, som hestene er vokset, hvilket betyder, at grimerne er vokset ind i hovederne på dem. Det er en helt utilstedelig behandling af dyrene, siger dyrlægen.

Dyrenes Beskyttelse har fået overdraget otte af hestene. Dyrenes Beskyttelse udelukker ikke, at der kan blive tale om overdrageles af flere heste i sagen.