Henrik Høegh siger ja til flere politiske medarbejdere

Den tidligere fødevareminister Henrik Høgh (V) fra Maribo siger god for et system, hvor flere politisk ansatte medarbejdere skal hjælpe ministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal gøres muligt for nyudnævnte ministre at håndplukke en række nære medarbejdere, der ikke er en del af det normale embedsværk.

Sådan lyder udmeldingen fra 5 tidligere ministre fra Venstre. Det skriver Politiken.

Blandt støtterne af den nye ordning er tidligere fødevareminister Henrik Høegh fra Maribo. Han mener, at ministrene skal have mulighed for at udvælge to til tre rådgivere, hvor de i dag kun har ret til at udpege en enkelt særlig rådgiver.

- Det ville gå hurtigere, hvis man var et par medarbejdere mere til at hjælpe med at definere budskabet og bringe det ud i alle hjørner og kroge, siger han til avisen.

Skal stoppe kedelige sager

Hans parti-kollega Eva Kjer Hansen, tidligere fødevareminister og socialminister, gør det endnu mere konkret ved at foreslå et system af såkaldte juniorministre

Meldingerne kommer oven på et år med flere sager, hvor embedsmænd har bragt deres ministre i problemer. Senest blev Justitsministeriets departementschef, Anne Kristine Axelsson, suspenderet for sin rolle i den såkaldte PET-sag.

Om systemet ændres, hvis Venstre, som meningsmålinger spår, får regeringsmagten efter næste valg, er imidlertid stadig uklart.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar fra formand Lars Løkke Rasmussen eller næstformand Kristian Jensen, skriver Politiken.

/ritzau/