Hegn skal forbedre sikkerheden på Kofoedsminde

Regionsrådet har netop bevilget 11,6 millioner kr. til et 5 meter højt hegn, der skal forhindre fangeflugter fra institutionen Kofoedsminde på Lolland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kofoedsminde i Rødbyhavn huser udviklingshæmmede kriminelle, der har fået en dom.

Foruden at forhindre flere fangeflugter, så skal hegnet også skabe bedre fysiske rammer for beboerne, fordi de vil kunne færdes mere frit på institutionens område. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse torsdag aften.

Hegnet skal omkranse et stort område ved Kofoedsminde - blandt andet også de steder, de indsatte køber ind. På den måde behøver fangerne ikke skulle på ledsaget udgang for at købe eksempelvis cigaretter.

For nemt at stikke af

- Beboerne har både brug for og krav på at kunne komme ud i det fri, men det har været meget svært at gennemføre i praksis, fordi det simpelthen har været for nemt for beboerne at stikke af, når de var på tur eller op indkøb i lokalområdet, udtaler formanden for Udvalget for psykiatri og tværsektorielt sundhedssamarbejde, Kirsten Devantier i pressemeddelelsen.

- Derfor vil vi nu hegne et større område ind for at gardere os bedst muligt mod flugtforsøg samtidig med, at vi giver beboerne en mere fleksibel hverdag.

Flere fangeflugter

I oktober sidste år stak to indsatte af på en uge. Den ene var den vodltægtsdømte Bo Jensen. Han kravlede ud af et vindue under et besøg hos en medindsat på en åben afdeling.

Se video: To fangeflugter på en uge

Bo Jensen nåede at være på flugt i 6 dage, inden han opsøgte en ansat på Kofoedsminde, som alarmerede politiet.

Nyt alarmsystem

Foruden hegnet bliver der også taget et nyt alarmsystem i brug, og der bliver skærpede sikkerhedsprocedurer, når beboerne skal risikovurderes.

- Samtidig er vi i en god dialog med Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold om at kunne konfiskere våben og telefoner fra beboerne sådan som man kan på tilsvarende institutioner for børn og unge.

Læs også: Tidligere ansat: Jeg frygter det vil koste menneskeliv

Forud for Regionsrådets bevilling er gået et udviklingsprojekt på Kofoedsminde, der er mundet ud i en rapport med konkrete initiativer og behov for at sikre såvel beboernes som personalets og omgivelsernes sikkerhed.

Rapporten er blevet til i et samarbejde mellem Kofoedsmindes ledelse, Region Sjællands Socialafdeling og medarbejderrepræsentanter fra Kofoedsminde.


Nyhedsoverblik