Havørne-tv er blevet kæmpe succes

Fuglefolk har svært ved at få armene ned over den succes, det har været at vise live-tv fra rovfuglereder. 225.000 unikke brugere har kigget forbi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste år blev det muligt at kigge indenfor i rederne hos havørnen og hornuglen, og Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) ide med at sætte kameraer op og vise live-tv fra rederne har vist sig at være en kæmpe succes.

- Vi har fået 25 procent flere besøgende til både havørnereden og stor hornuglereden i forhold til sidste år. Alene den dag, DOF tændte for billedet til havørnereden, steg antallet af sidevisninger på DOF’s webmagasin Pandion, hvor rovfugle-tv bor, fra 1500 til 25.000, siger Iben Hove Sørensen, redaktør på Pandion til DOFs hjemmeside.

Tæt på naturen

Havørnereden befinder sig på Lolland, og her har interesserede kunne følge blandt andet 2 ungers liv helt fra begyndelsen og set, hvordan de er blevet fodret, passet og har lært at flyve.

- Interessen viser, at mange danskere gerne vil helt tæt på Danmarks vilde fugle og natur for at lære om deres måde at leve på. Måske har vi fjernet os for meget fra naturen, og så kan det her være en kærkommen mulighed for at få et unikt indblik i en ellers skjult verden. Men vi skal bruge interessen til at skabe forståelse for, at det er nødvendigt fortsat at arbejde hårdt for at bevare rovfuglene og den gode natur, de skal bruge til at søge føde og bygge reder i, siger Egon Østergaard, formand for DOF.

FAKTA:

  • 225.000 unikke brugere har tilsammen set knap 1,4 millioner gange fra rederne. Det er 25 procent flere end i premiereåret 2013.
  • Seerne har tilsammen brugt 18 år på at se på fuglenes familieliv.
  • Alene den dag, DOF tændte for billedet til danskerne, steg antallet af sidevisninger på DOF’s webmagasin Pandion, hvor web-tv bor, fra 1500 til 25.000.
  • Havørnenes egen Facebook-side har fået 3 gange så mange følgere som sidste år. Nu er der flere end 6.200.
  • Havørnereden er bygget i et træ 18 meter over jorden i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland.
  • Redekameraet er en del af Projekt Fokuseret Fugleforvaltning, som er et fuglebeskyttelsesprogram finansieret af Villum Fonden.

Kilde: Dansk Ornitologisk Forening