Hash i gigantisk sag landede på Lolland

2 medsigtede i sagen mod den nu afdøde toprocker Michael Brokside skal ifølge politiet have modtaget store mængder hash i Maribo på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maribo på Lolland har tilsyneladende spillet en rolle i sagen mod den nu afdøde Hells Angels rocker Michael Brokside. Ifølge politiet har 2 sigtede i sagen modtaget over et halvt ton hash i Maribo i perioden december 2012 til august 2013. Det skriver Ritzau.

Den nu afdøde topfigur i Hells Angels blev præsenteret for en sigtelse af de større, da han for et par uger siden blev anholdt i en stor politiaktion rettet mod hashmarkedet på Christiania.

Tog sit eget liv

Ritzau har fået aktindsigt i sigtelsen, og af den fremgår det, at Michael Brokside var sigtet for at organisere handel med over et halvt ton hash. Københavns Politi har afvist at oplyse, hvordan Brokside har forholdt sig til sigtelsen.

Efter anholdelsen valgte Michael Brokside at tage sit eget liv, mens han opholdt sig i en celle på Politigårdens Fængsel i København. Fængslet er kendt for at være særdeles barskt og umuligt at flygte fra.

Udbytte på knap en halv million kroner

Den hashhandel, som Brokside sammen med 6 andre mænd blev sigtet for at stå bag, er ifølge politiet foregået i perioden fra december 2012 til august 2013.

2 af de sigtede har ifølge politiet modtaget hashen i Maribo på Lolland. 2 andre sigtede har ifølge sigtelsen fragtet hashen til København og overdraget den til 2 mænd, som ifølge politiet i første omgang bestilte hashen hos en leverandør.

Michael Brokside har ifølge sigtelsen organiseret og instrueret de 2 mænd, som bestilte hashen, i at foretage leverancer til Christiania. Hans udbytte har ifølge politiet været knap en halv million kroner.

Politimand formentligt også sigtet

Sagen er blot en lille del af et større sagskompleks. Efter politiaktionen blev 80 personer varetægtsfængslet for forskellige forhold, som har med hashkriminalitet at gøre. Efterfølgende har politiet anholdt yderligere en håndfuld personer, som er blevet fængslet.

I sagskomplekset indgår en mørklagt sag, som Københavns Politi afviser at tale om på grund af, at retsmødet mod den sigtede foregik for såkaldt dobbeltlukkede døre. Den sigtede er angiveligt politimand.

Michael Brokside bliver begravet torsdag. Hans familie har via advokatfirmaet Tommy V. Christiansen bedt eventuelle medier om at holde sig væk.

/ritzau/