Har kæmpet mod flammerne hele natten – firlænget gård i brand

Ifølge politiet er der tale om en ubeboet ejendom, som brandvæsnet har arbejdet natten igennem på at slukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland-Falster Brandvæsen har natten igennem arbejdet på at nedkæmpe flammerne i en firelænget gård ved Holeby nær Rødby.

Klokken 00.17 opdagede en forbipasserende branden og alarmerede politi og brandvæsen, som ved ankomsten til ejendommen på Vensløkkevej kunne konstatere, at branden var omfattende.

- Der er godt fut i den, siger vagtchef Stefan Jensen, der vider fortæller, at det er en ubeboet ejendom.

- Brandvæsnet er der stadig forklarer vagtchefen til TV2 ØST klokken lidt i seks fredag morgen, og meldingerne er, at arbejdet vil fortsætte nogle timer endnu.

Det er endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen, oplyser vagtchefen – men dette vil blive undersøgt senere på morgenen.

Indsatsleder hos Lolland-Falsters Brandvæsen Jakob Petersen fortæller, at to af gårdens længer var helt overtændt.
Indsatsleder hos Lolland-Falsters Brandvæsen Jakob Petersen fortæller, at to af gårdens længer var helt overtændt. Foto: Lars Dalsig - Nakskov Foto

Indsatsleder hos Lolland-Falsters Brandvæsen Jakob Petersen oplyser ved ni-tiden til TV2 ØST, at der er tale om en firlænget gård, hvor branden havde fat i tre af fire længer, da brandvæsnet nåede frem.

- To ud af tre længer er totalt overtændt, da vi ankommer, og den tredje er ved at gå gennem taget.

- Men den når vi at få stoppet i hjørnet til den tilstødende længe, som brænder.

Brandens udvikling gjorde ifølge indsatslederen, at målet med indsatsen blev at begrænse brandspredningen fra at nå stuehuset.

- Og det lykkedes, siger han og tilføjer:

- Men resten var så overtændt, at det fik lov til at brænde ud, efter at vi havde fået standset branden i at sprede sig.

Der har været brandfolk ved bygningen hele natten, og sidste brandvagt er kørt hjem kort før klokken ni, oplyser Jakob Petersen.

- Politiet kan nu komme til at undersøge bygningen op ad formiddagen. Det er dem, der står for at vurdere årsagen til branden, oplyser indsatslederen.

18 brandfolk fra både Maribo og Rødby var indsat ved branden.