Håbet svinder for Mærsk-kaptajn

Den sydkoreanske kystvagt leder nu kun langs kysterne efter den 39-årige danske Mærsk-kaptajn Klaus Gunnersen fra Nakskov, som faldt overbord natten til mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter et møde i Mærsk i dag har eftersøgningen efter den 39-årige kaptajn Klaus Gunnersen ændret karakter. Mærsks eget skib Responder er trukket ud af eftersøgningen, som nu kun foregår langs kysterne, hvor den sydkoreanske kystvagt holder øje med, om hans krop skulle være skyllet i landd.

Mærsk-kaptajnen faldt overbord natten til mandag og har ligget i vandet i adskillige døgn, og chancen for at finde ham i live er efterhånden meget små.

- Eftersøgningen, der foreløbigt fortsætter indtil på søndag med fire af kystvagtens både, har mere karakter af en bjærgning, siger besætningschef Thomas Buhl fra Mærsk til TV2 Øst.

Samtidig leder man lige nu på 57 forskellige lokale hospitaler i håb om, at en lokal fisker har samlet Klaus Gunnersen op. Man vil eliminere alle muligheder i forsøget på i det mindste at lokalisere hans krop, men det ser svært ud.

- Fra han angiveligt er faldet overbord, og til det er blevet opdaget, at han var væk, havde skibet sejlet 75 sømil, og med en strøm på op til 1-2 knob, så er det et enormt stort område af Det Gule Hav, der skal ledes i. Så det er langt fra sikkert, vi finder ham, siger Thomas Buhl.