Gymnasium lukker efter elev er testet positiv for covid-19

En elev på Maribo Gymnasium blev fredag eftermiddag testet positiv for covid-19. Det har fået ledelsen til at lukke skolen til og med onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så blev Maribo Gymnasium ramt af corona.

Fredag eftermiddag, lige før skolen lukkede for weekenden, kom meddelelsen om, at en elev var blevet testet positiv. Og så handlede skolen hurtigt.

- I samarbejde med myndighederne besluttede vi at lukke skolen til og med onsdag, fortæller rektor Michael Levy Bruus. 

quote Det var det rigtige at gøre at gøre ud fra et forsigtighedsprincip. Jeg skal passe på mine medarbejdere og mine elever

Michael Levy Bruus, rektor, Maribo Gymnasium

Skolen gik i gang med at få fat i dem, som den smittede elev havde været i kontakt med. Det blev til et større opklaringsarbejde og en masse telefonopkald.

Michael Levy Bruus roser den ramte elev for at være rigtig god til at hjælpe med at finde frem til dem, der skulle kontaktes og advares.

- Og det er jo meget vigtigt, for det gælder om at bryde smittekæderne med det samme, siger han.

Nærkontakter skal testes og gå i karantæne

Alle nærkontakter til den smittede skal nu testes og gå i karantæne - og derefter tage yderligere en test, inden de igen må komme tilbage på skolen.

Der går 350 elever på Maribo Gymnasium. Og selvom kun en enkelt af dem er blevet testet positiv, så vurderede gymnasiets ledelse sammen med myndighederne, at skolen skulle lukke midlertidigt.

- Det var det rigtige at gøre ud fra et forsigtighedsprincip. Jeg skal passe på mine medarbejdere og mine elever, siger Michael Levy Bruus. 

Artiklen fortsætter under billedet

Der går 350 elever på Maribo Gymnasium. Billedet her er fra en begivenhed ved en tidligere lejlighed.
Der går 350 elever på Maribo Gymnasium. Billedet her er fra en begivenhed ved en tidligere lejlighed. Foto: TV ØST

Lolland er et af de områder i landet, der ikke er særlig hårdt ramt af corona lige nu, men det betyder langtfra, at der kan slækkes på kravene.

- Når man ser, hvad der sker rundt omkring i landet lige nu, gælder det om at være meget forsigtig. Og sørge for at få brudt smittekæderne med det samme, siger Michael Levy Bruus.