Gratis butikslokaler lokkede jysk bolsjeforretning til Nakskov

Det har været et stort hit at lokke nye butikker til Lolland med tilbuddet om gratis husleje i et år. En af dem er en bolsjeforretning fra Mols.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er langt fra Mols til Lolland.  

Men nu har en bolsjeforretning med base i Ebeltoft fundet vej til Nakskov. Årsag: Et uimodståeligt tilbud om ét års gratis husleje.

quote Hvis der ikke var gratis husleje i et år, så havde Nakskov nok ikke været det første valg. 

Karina Fleischer Pedersen, daglig leder i Mols Bolsjer, Nakskov.

- Hvis der ikke var gratis husleje i et år, så havde Nakskov nok ikke været det første valg. Det tror jeg ikke, siger Karina Fleischer Pedersen, der er daglig leder i Mols Bolsjer i Nakskov.

Hun har selv været bosat på Lolland i mange år, og nu er hendes gode ven blevet hendes chef. Ejeren af Mols Bolsjer, Jette Nielsen, har i flere år forsøgt at lokke sin veninde til forretningen i det jyske. Men det har Karina Fleischer Pedersen takket pænt nej tak til.

- Men så var det jo, jeg så det med de gratis lokaler, og så sendte jeg linket til Jette for sjov. Så gik der vel 14 dage, og så var vi ude at kigge på lokaler. Og nu står vi her i Nakskov, siger Karina Fleischer Pedersen.

30 virksomheder vil være med  

Det er Business Lolland Falster, der i samarbejde med den lokale handelsforening og ejere af erhvervslokaler i Nakskov, står bag det ret usædvanlige tilbud om gratis butikslokaler for at skabe liv i byen.  

Da initiativet blev præsenteret i efteråret, tiltrak det stor opmærksomhed, og det har også smittet af på henvendelserne fra nysgerrige virksomheder.

quote Det er gået over al forventning. Vi havde ikke regnet med at 30 virksomheder ville henvende sig. 

Thomas Rasmussen, forretningschef for Handel og Oplevelser i Business Lolland-Falster.

- Det er gået over al forventning. Vi havde ikke regnet med at 30 virksomheder ville henvende sig, og vi har ovenikøbet 10-12 stykker liggende, som vi går i gang med her i det nye år, siger Thomas Rasmussen, forretningschef for Handel og Oplevelser i Business Lolland-Falster.

Skal kunne overleve efter 12 måneder

Foruden Mols Bolsjer er en anden forretning også rykket ind i Nakskovs gader, og en tredje forretning fra København kan også snart slå dørene op.

Det er dog ikke alle, der uden videre får en nøgle stukket i hånden.

- Vi har valgt virksomheder ud, som vi efterfølgende tror på, kan etablere sig og blive i området, og som har råd til at betale huslejen, siger Thomas Rasmussen. 

Udvider konceptet  

På Søndergade i Nakskov har bolsjebutikken givet arbejde til Karina Fleischer Pedersen og en kollega.

- Vi har også haft mange folk inde med ansøgninger, så vi håber, vi kan få gang i en hel masse, så vi kan ansætte flere, siger Karina Fleischer Pedersen.

quote Der skal bare komme nogle kunder, så vi kan fortsætte, for det vil vi jo rigtigt gerne.

Karina Fleischer Pedersen, daglig leder i Mols Bolsjer, Nakskov. 

Nu er håbet, at nakskovitterne tager bolsjebutikken til sig, så den ikke må dreje nøglen om, når der gået et år, og den gratis husleje udløber.

- Der skal bare komme nogle kunder, så vi kan fortsætte, for det vil vi jo rigtigt gerne, siger hun.

I nabobyen Maribo vil man nu også afprøve ordningen med gratis butikker, oplyser Business Lolland-Falster.