Graffitimalere koster Lolland Kommune dyrt

På Axeltorv i Nakskov tårner Kong Christian x sig op. Men det er en dyr fornøjelse for kommunen, for statuen er et populært mål for graffitimalere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kong Christian d. 10 på Axeltorv i Nakskov får ofte besøg. Men det er ikke altid besøg, Lolland Kommune sætter pris på.

Rytterstatuen bliver jævnligt overmalet med graffiti, og hver gang må kommunen betale dyrt for at få det fjernet.

- Siden september har vi brugt 25.000 kroner på den her statue, fortæller Per Voetmann, der er sektorchef hos Kultur, Fritid og Borgerservice i Lolland Kommune.

En dyr besøgsven

Hver gang der har været graffitimalere forbi kongestatuen, skal Kenneth Jensen fra Graffitivagten forbi. Inden for de sidste tre år har han været forbi statuen 40 gange. Hyppigheden af hans besøg varierer efter årstiden.

- Om sommeren hvor det er lidt varmere om aftenen, der kommer vi jævnligt, måske en gang om ugen. Her om vinteren gider de ikke rigtigt være ude, så der kommer vi en gang om måneden, fortæller Kenneth Jensen fra Graffitivagten.

Hvert besøg koster kommunen 5.000 kroner.

Kommunen vil i dialog

De besøg vil kommunen gerne begrænse.

De har nu meldt hærværket til politiet, men de vil meget gerne høre fra dem, der står bag graffitien.

- Hvis der er nogen, der gerne vil male graffiti i Lolland Kommune, så må de jo banke på vores dør, så må vi finde et sted, hvor det kan lade sig gøre, fortæller Per Voetmann.

Graffitimalere i alle aldre er derfor velkomne til at kontakte Lolland Kommune, så kan de finde et sted til graffiti, hvor Kenneth Jensen ikke behøver at komme og gøre rent.