Grænsekontrollen forlænges helt frem til november

Den danske grænsekontrol forlænges i et halvt år frem til 12. november efter grønt lys fra EU-Kommissionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den midlertidige danske grænsekontrol fortsætter helt frem til november 2016, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Dermed fortsætter politiet med at foretage stikprøver ved den dansk-tyske grænse frem til 12. november 2016.

Sammen med Sverige, Tyskland, Østrig og Frankrig sendte Danmark i begyndelsen af maj et brev til EU-Kommissionen med ønske om at få lov til at beholde grænsekontrollen i yderligere seks måneder.

Kommissionen og medlemslandene imødekom ønsket, som betyder, at Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig og Norge kan opretholde den midlertidige grænsekontrol.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg udtaler i en pressemeddelelse:

- I den nuværende situation, hvor der stadig ikke er fundet en holdbar løsning for at sikre Europas ydre grænser, er jeg glad for, at vi nu har mulighed for at opretholde grænsekontrollen frem til i hvert fald den 12. november 2016.

- Vi er nødt til at passe på vores egne grænser, indtil der er fundet fælles løsninger i EU-regi.

Regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar som reaktion på kontrollen ved den dansk-svenske grænse - og af frygt for, at der ville ophobe sig asylansøgere i hovedstadsområdet som konsekvens af den svenske kontrol.

Siden er grænsekontrollen blevet forlænget syv gange. Arbejdet ved den dansk-tyske grænse tærer på betjentene i landets politikredse.

En opgørelse fra Rigspolitiet viser ifølge DR Syd, at politiet har brugt næsten 231.000 timer på grænsekontrollen, inklusiv transport fra de forskellige politikredse ned til grænsen.

Det giver en samlet regning på mere end 46 millioner kroner alene for årets fire første måneder. Derudover er der overarbejdstimer og særlige tillæg, som ikke er regnet med i opgørelsen.

Ifølge EU's såkaldte Schengengrænsekodeks kan medlemslandene i helt ekstraordinære situationer opretholde en midlertidig grænsekontrol i helt op til to år.

 /ritzau/


Nyhedsoverblik