Grænsekontrol kan blive lammet ved en storkonflikt

99 politikadetter skal udtages til konflikt, hvis ikke arbejdsgivere og ansatte bliver enige om en ny overenskomst. Det vil ramme grænsekontrollen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiforbundet har valgt at udtage 99 politikadetter til den verserende konflikt mellem parterne på arbejdsmarkedet.

Det kan i sidste ende få betydning for grænsekontrollen.

Det oplyser Politiforbundet på sin hjemmeside.

- Det vil ramme grænsekontrollen mærkbart, og selv om vi i første omgang har friholdt politikadetterne, så føler vi os tvunget til at komme med et modsvar til den meget voldsomme lockout af 120.000 statsansatte, siger forbundsformand Claus Oxfeldt.

21 ud af de 99 politikadetter er studerende. De øvrige omfattede politikadetter arbejder ved grænsen i Rødby og i Sønderjylland og med bevogtningsopgaver i København.

Løhde undervurderer de ansatte

Forhandlingerne om de offentlige overenskomster brød sammen i slutningen af februar og ligger nu i Forligsinstitutionen. Opnås der ikke et forlig her, vil de offentligt ansatte indlede strejker 4. april.

Regeringen kan vælge at stoppe en konflikt med et lovindgreb, som det skete efter 25 dages lockout af lærerne tilbage i 2013.

- Jeg tror, Sophie Løhde og Moderniseringsstyrelsen undervurderer, hvor fortørnede vi er over deres ageren og konsekvente afvisning af rimelige krav, siger Claus Oxfeldt.

      /ritzau/