Gods sælger stort stykke jord - fond vil skabe skønt naturområde

Søholt Gods har solgt et stort stykke jord til naturfond. Planene er, at det nye, store naturområde skal hedde Søholt Storskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søholt Gods er tæt på at sælge 1.130 hektar skov, sø og jord omkring Maribo Søerne. Det svarer til et areal på omkring 2.260 fodboldbaner.

Godset har aftalt at sælge området til Aage V. Jensens naturfond, der i forvejen ejer 31 naturområder i Danmark.

- De er sindssygt dygtige til at lave natur. Jeg tror, de er dygtige til at formidle og fortælle mere om, hvad det er for noget natur, man ser og lede folk hen, hvor naturoplevelserne er, siger godsejer Frederik Lüttichau.

- Det har været en stor beslutning.

Købet mangler dog myndighedernes tilladelse.

Godsejer: - Vi tjener ikke penge på natur

Fondens ambition er at gøre området mere attraktivt for besøgende.

- Området er et af de mest artsrige i Danmark, og rummer store partier af gammel skov med over 200-300 år gamle ege og bøge. Søholt Storskov indeholder også rene og meget værdifulde søer, som er omkranset af store skov- og landbrugsarealer, som kan udvikle sig til værdifuld natur - ikke mindst på grund af, at der i området allerede er rig biodiversitet, som nu har mulighed for at sprede sig ud på de tidligere landbrugsjorder, siger Leif Skov, formand for Aage V. Jensen Naturfond.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Hos sælgeren er der også stor tilfredshed med den kommende handel:

- Søholt er et vidunderligt sted med en masse natur, og der har vi så måtte se lidt på den virksomhed, vi driver. Vi har haft nogle overvejelser om at fokusere virksomheden noget mere på vores landbrug og det, vi ikke tjener så mange penge på. Det gør vi ikke på natur, siger godsejer Frederik Lüttichau.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Søholt er et vidunderligt sted med en masse natur, siger godsejer Frederik Lüttichau.
- Søholt er et vidunderligt sted med en masse natur, siger godsejer Frederik Lüttichau. Foto: pressemeddelelsen

Om Aage V. Jensen Naturfond

Man siger, de er gode naboer

Aage V. Jensen Naturfond vil i den kommende tid arbejde med en detaljeret udviklingsplan for naturområdet, så områdets store potentiale kan komme til sin fulde ret.

- Jeg kender jo godt Aage V. Jensen Naturfond af navn. Jeg har set nogle af de andre projekter, de har haft gang i, i Nordjylland, Vestjylland og på Nordkysten på Fyn, siger godsejer Frederik Lüttichau.

- Man siger også om dem lokalt, at de er nogle rare naboer. Jeg har spurgt mig lidt for. Det er jo også vigtigt for os, for de bliver også vores naboer.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 

Hvad kan man forvente af de her naturområder?

Jeg tror, at de vil dyrke noget natur. De køber søer, arealer ned til søer, nogle skove og landbrugsjord. Jeg tror, det bliver rigtig spændende, siger Frederik Lüttichau.