Gode råd til dykkere

Dykkerklubber melder om et stigende antal medlemmer. Samtidig tager flere og flere dykkerkurser i udlandet. Dykning er særdeles populært. Det giver unikke oplevelser, men der er grund til at passe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er 8500 medlemmer i Dansk Sportsdykker Forbund. I løbet af de seneste tre år har forbundet fået 750 nye medlemmer. I dykkerklubben Søstjernen i Nakskov er de ikke i tvivl om, hvorfor:

- Folk bliver draget af vand. Det er en verden, man ikke kender, og det gør det spændende, siger Verner Møller, som har dykket omkring 500 dyk.

Men selv om det er spændende og udfordrende, så kan det være farligt. Det er vigtigt at sikre sig, at udstyr er i orden, og i det hele taget dykke efter de regler, som Dansk Sportsdykkerforbund har opstillet.

- Vi er blevet kaldt sikkerhedsfreaks, men jeg mener, at det er bedre end at risikere et uheld, siger Verner Møller.

Der dør i gennemsnit én dykker fra Dansk Sportsdykker Forbund om året. Det sker typisk ved en drukneulykke. Hvor mange ikke-medlemmer, som drukner eller mister livet på anden måde ved dykning, er der ingen, som gør op.

- Det gælder om at have hovedet med, når man dykker. Man skal ikke gøre noget dumt, for så kan det gå galt, siger Verner Møller.

I år har 19 personer været en tur på Rigshospitalets trykkammer i København med dykkersyge.

Verner Møller fra Søstjernen i Nakskov giver her et par gode råd til, hvordan du får en sikker dykketur.
[video:flv:081204_dykkerraad.flv]

Ved at klikke på dette link finder du ligeledes gode råd til sikker dykning:

http://www.dyk.nu/pages/tips.htm

 

Her finder du Dansk Sportsdykker Forbund:

http://www.sportsdykker.dk/