Glostrup-politiker udlejer billige boliger på Lolland: Nu trækkes minister ind i sagen

To politikere stiller nu spørgsmål til indenrigsministeren angående sagen om Glostrup-politikeren, der udlejer billige boliger på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om politikeren fra Glostrup Kommune, som udlejer billige boliger på Lolland til socialt udsatte bliver nu taget op i Folketinget.

Glostrup-politiker, Lars Thomsen, er nemlig medejer af boligudlejningsfirmaet Anto, som lejer boliger ud på Lolland. Og så er han samtidig formand for socialudvalget i Glostrup Kommune. Tilbage i 2016 kunne Folketidende fortælle, hvordan sagsbehandlere anbefalede borgere på kontanthjælp til at flytte til Lolland.

Dengang svarede Lars Thomsen, at man må bo, hvor man har råd til. Og nu lejer han selv boliger ud på Lolland.

quote Ministeren skal forholde sig til den sociale eksport, der foregår fra København og så til alle yderområder

Kasper Roug (S), 2. viceborgmester i Lolland Kommune

Det har nu fået Lolland Kommunes 2. viceborgmester Kasper Roug (S) i samarbejde med partifællen Daniel Toft Jakobsen (S) til at stille et paragraf 20-spørgsmål til indenrigsministeren om sagen.

To store problemer

Cirka 60 procent af beboerne i de 66 lejligheder af Antos lejligheder er på overførselsindkomst. Ud af de 66 boliger på Lolland, har 12 af dem fået kritik af Lolland Kommune, og størstedelen står til at blive kondemneret.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kritiserede torsdag Lars Thomsen for at have en dobbeltrolle, fordi han er medejer af et firma, der udlejer huse på Lolland til bistandsklienter.

Nu vil Kasper Roug høre, hvad ministeren mener om, at udlejer har to kasketter på.

- Der er to ting, som er det store problem, siger Kasper Roug.

- Den ene ting er, at det moralsk er fuldstændig skævt. Det at være politiker, det er ikke kun et spørgsmål om lovgivning. Det er også et spørgsmål om etik og moral, og der må man ministeren også forholde sig til det.

- Den anden ting er næsten det vigtigste, det er, at ministeren skal forholde sig til den sociale eksport, der foregår fra København og så til alle yderområder – blandt andet Lolland.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget: Socialudvalgsformanden i Glostrup Kommune har tidligere talt for at sende kontanthjælpsmodtagere til Lolland. Her udlejer han selv 66 boligere, hvor størstedelen er på overførselsindkomst. Samtidig er 12 af lejlighederne blevet erklæret uegnet til beboelse af Lolland Kommune.

Glostrup-politiker afviser kritik

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) har seks dage til at svare på, hvad han mener, der kan gøres ved problemet.

- Jeg håber at få to ting ud af det, siger Kasper Roug.

- Det ene er, at ministeren bliver opmærksom på det problem her. Og den anden ting er, at vi sender et signal til Københavnsområdet og til regeringen om, at vi simpelthen ikke finder os i det her på Lolland og Falster.

Lars Thomsen selv afviser kritikken. Den 25. oktober sagde han blandt andet til TV 2:

- Vi sætter faktisk en ære i, at vi har gode huse. En af de ting, jeg har oplevet i dag, er, at jeg har fået 25 sms’er fra vores nuværende lejere på Lolland, der har skrevet, hvad er det for noget? Vi er så glade for vores huse og vi er glade for jer som udlejer.