¨

Gigant-ordre til Vestas

Foto: TV ØST

En ny stor ordre på 190 vindmøller til Californien hjælper Vestas i mål i 2010. Møllerne skal produceres i USA, og de første 50 skal sættes i sving i år.

Ordrebogen hos Vestas er ved sprænges. Onsdag kunne vindmølleproducenten offentliggøre en bestilling i den helt store ende af skalaen: Selskabet skal levere 190 møller med en samlet kapacitet på 570 megawatt til en møllepark i USA.Denne ordre er så stor, at den kan indbringe Vestas over fire milliarder kroner, skriver RB-Børsen. Ordren er den største til et enkelt projekt i selskabets historie, men var ventet, eftersom rygter om den i sidste uge fik Vestas-aktien til at suse i vejret.
Møllerne skal stå nær Tehachapi i Californien, og de leveres til selskabet Terra-Gen's Alta Wind Energy Center. 
Ordren vil hjælpe den danske vindmøllegigant til at nå sine finansielle mål for 2010, da møllerne skal leveres i år, og de
første 50 ventes sat i drift inden nytår. Vingerne på de resterende 140 møller skal efter planen snurre i løbet af første halvår af 2011. Vestas skal også stå for service og vedligeholdelse af vindmøllerne i fem år.    
Møllerne skal fremstilles lokalt i Colorado, USA, hvor Vestas har både en vingefabrik i Windsor og en tårnfabrik i Pueblo.
Onsdagens ordre til Vestas er den ottende nordamerikanske, som er annonceret i 2010. Fordelt på fire forskellige mølletyper udgør ordrerne en kapacitet på 1336 megawatt, oplyser selskabet.
 
  /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App