¨

Ellen og Hans blev gift under krigen - nu fejrer de 75 års kærlighed

Hans er snart 107, Ellen er 95. I dag fejrede parret 75 år som ægtefolk.

01:43

I 75 år har Ellen og Hans Hansen kunne kalde sig selv for ægtefolk. I dag blev deres kærlighed fejret. Video: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Tirsdag har ægteparret Hansen fra Nakskov inviteret gæster, og det er da også en mærkedag af de helt store.

Det er nemlig 77 år siden, at 95-årige Ellen Hansen fik øje på en flot jyde til en håndboldkamp.

I det hele taget har vi haft et vældigt godt liv

Ellen Hansen, Nakskov

- Ja, han så jo vældig godt ud... Og så var det vel lidt spændende, at han var fra Jylland, siger Ellen Hansen, mens de mange gæster griner.

Den flotte jyde hedder Hans Hansen, og i dag nærmer han sig 107 år.

Artiklen fortsætter under billedet

  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Efter 75 års ægteskab kan parret i dag fejre atombryllup som et af ganske få ægtepar i Danmark. Da parret blev gift, stod der 1944 i kalenderen, men selv efter alle de år skylder Hans Hansen lidt fra deres første møde. Han væddede nemlig med Ellen, der solgte ham en lodseddel.

- Han sagde: Jeg vinder jo ikke noget. Jo, du gør, sagde jeg. Og det gjorde han. Han vandt et strygejern, men de fem kroner har jeg aldrig fået, griner Ellen Hansen.

Til gengæld har både Ellen og Hans Hansen fået alt det, de fleste drømmer om. To børn, fire børnebørn og seks oldebørn.

- I det hele taget har vi haft et vældigt godt liv. Vi har ikke været venner altid, men vi er altid blevet gode venner igen, og det er meget værd. Et raskt tordenvejr renser altid luften, siger Ellen Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet

Både familie, venner og naboer var dukket op for at fejret parret. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I dag skinner solen på atombryllupssparret. De har familie, naboer og Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på besøg til kaffe og en selfie - noget, de efterhånden har fået en del erfaring i.

Borgmesteren plejer nemlig at komme forbi, når kommunens borgere runder de 100 år - og derfor har han været til Hans' 101, 102, 103, 104, 105 og 106 års fødselsdag.

- Og jeg håber også at komme til Hans' 107 års fødseldag i marts, siger Holger Schou Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet

Lolland Kommunes borgmester kiggede også forbi - og han fik en selfie med på vejen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Ellen og Hans Hansen har drevet et landbrug i Nordlunde på Lolland det meste af livet. I dag er gården skiftet ud med parcelhuslivet, men naboerne fra Nordlunde er fulgt med - og det er traditionerne også, fortæller parrets gode ven, Bent Thomsen.

- Efter vi er kommet til byen begge to, så er det min opgave at hente øl til Hans. Han får to øl hver dag, og jeg kender ikke nogen, der kan drikke øl så hurtigt som ham. Jeg har ellers været meget god til det, men han er meget bedre end mig, griner vennen Bent Thomsen.

Om det er de to øl, Ellens gode danske mad eller parrets mange timers kortspil, der har holdt liv i ægteskabet i 75 år, er svært at sige. Men Ellen har i hvert fald et par råd til unge, der gerne vil gøre dem kunsten efter.

- De skal snakke ud om tingene. Snakke sammen om det. Og så skal den ene rette sig lidt efter den anden. Så går det jo, selvom jeg ikke altid har rettet mig lige meget efter Hans, griner Ellen Hansen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App