Geværmand ville hævne vold mod kæresten

Politiet fik mandag eftermiddag varetægtsfængslet en 46-årig mand, der i weekenden skød op i luften med et haglgevær i Holeby på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 46-årig mand ville skræmme en fem år yngre mand, da han i weekenden skød med et gevær i byen Holeby på Lolland. Det forklarede geværmanden, da han mandag blev fremstillet i et grundlovsforhør, fortæller politiadvokat John Rasmussen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

  - Han er blevet varetægtsfængslet frem til den 14. september, og han kærede fængslingen, siger John Rasmussen.

Geværmanden fortalte ved mandagens grundlovsforhør, at han for  nylig fik en ny kæreste. Hun er angiveligt tidligere blevet tæsket af en 41-årig mand fra Holeby, og det besluttede den 46-årige mand sig for at hævne. Han satte sent søndag kursen mod Holeby med et haglgevær i bilen, men da han nåede frem til adressen i Holeby, stod huset tomt. Geværmanden affyrede to skud op i luften og kørte fra stedet.

Senere samme aften fik politiet anholdt manden på en adresse i Herritslev, hvor han ifølge betjentene sagde, at han ville dræbe den 41-årige mand. Det benægtede han dog under grundlovsforhøret.
  /ritzau/