Gedser-øl overmandes af egen succes

Det lille bryggeri i Gedser kan ikke følge med efterspørgslen. Selvom det kun er otte måneder siden, de åbnede, så må de allerede nu opgradere til et større anlæg for at følge med tørsten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har ikke noget at klage over på Gedser Bryghus. Siden nanobryggeriet åbnede for snart otte måneder siden, har deres lille anlæg haft svært ved at følge med; øllet er simpelthen allerede solgt, før bryggeriet kan nå at tappe det. Det skriver Folketidende i dagens udgave.

- Vi kunne slet ikke følge med, siger Stephan Damm.

- Vi kunne slet ikke følge med. Vi havde solgt øllet, inden vi havde nået at tappe det. Det er selvfølgelig godt nok, men det er også list demoraliserende på længere sigt, siger brygger Stephan Damm til Folketiende.

Et nyt anlæg

Bryggeriet i Gedser har derfor besluttet sig for at opgradere til et mikrobryggeri og anskaffe sig et større anlæg. Og til de tørstige er det godt nyt. For snart kan bryggeriet brygge over dobbelt så meget øl ad gangen.

- Vores kapacitet forøges væsentligt fra, at vi maksimalt kunne brygge 300 liter øl ad gangen til, at vi nu går efter at kunne brygge mellem 500 og 1.000 liter ad gangen, fortæller Stephan Damm.

Det gamle anlæg er allerede i gang med at brygge øl et nyt sted. Et lille bryggeri på Vesterbro i Købehavn har nemlig købt det.

Lige nu står produktionen stille i Gedser, da Stephan Damm stadig leder efter det helt rigtige anlæg, der både lever op til hans egne krav, men også kundernes og fødevaremyndighedernes. Så det vides endnu ikke, hvornår de er klar til at brygge øl igen. 


Nyhedsoverblik