¨

Fyrværkeri-razzia i Rødby og Gedser

Foto: TV ØST

Skat og politi jagter i dag fyrværkerismuglere på Tysklands-færgerne i Rødby og Gedser.

Siden i morges har Politi og Skat i fællesskab været på jagt efter ulovligt fyrværkeri ved landets grænseovergange - blandt andet i Rødby og Gedser.

Det er ikke kun hjemmelavede kanonslag, som politiet har i sigte. Alt fyrværkeri fra udlandet er nemlig streng ulovligt at tage med over grænsen til Danmark. Det siger vicepolitikommisær og leder af politi og toldenheden i Rødby-Maribo, Klaus Jørgen Pedersen:

- Hvis man bliver fanget ved grænsen af skat med fyrværkeri i bagagerummet, så henter Skat os, og så får man en bøde, siger han.

I alt blev det i løbet af dagen til 19 beslaglæggelser i Rødby Havn. Fem af dem omhandlede kanonslag. I Gedser var der tre beslaglæggelser. I alle sagerne var det svenskere og tyskere der indførte det ulovlige krudt. Det lader altså til at danskerne har forstået budskabet. 

I de sager, hvor det ikke drejer sig om decideret ulovlig fyrværkeri, får passagerene mulighed for enten at returnere til Tyskland eller lade polititet konfiskere fyrværkeriet. I sagerne om kanonslag bliver der skrevet rapport, og så vanker der en bøde. 

Hærens Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) afhenter i løbet af dagen den konfiskerede fyrværkeri til destruktion.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App