Fup-ægteskab afsløret ved vielse

For at skaffe opholdstilladelse forsøgte en nigeriansk mand at blive gift for anden gang på halvandet år i Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ris og hurraråb blev afløst af to sæt håndjern, da en nigeriansk mand og en tysk kvinde tirsdag forsøgte at gifte sig i Maribo.

Da parret troppede op på det kommunale giftekontor blev personalet mistænksomme og tilkaldte politiet, der da også hurtigt kunne fastslå, at manden ikke var den, han udgav sig for at være.

- Den nigerianske mand var i forvejen blevet gift med en tysk kvinde på samme kontor i Maribo for halvandet år siden og har tysk opholdstilladelse. Nu forsøgte han at gifte sig med en ny tysk kvinde, men i kvindens kærestes navn. Hendes kæreste har nemlig ikke lovligt ophold i Tyskland, og det ville han få, hvis han per falsk stedfortræder blev gift i Maribo, siger vicepolitikommissær Jørgen Prior Larsen ved Grænsekontrolafdelingen i Maribo.

Både den 32-årige nigerianer og den 34-årige tyske kvinde blev anholdt og kræves nu varetægtsfængslet for falskneriet.

Ifølge lederen af Grænsekontrolafdelingen, Leif Fuglsang, er tirsdagens eksempel langt fra enestående.

- Jeg kan jo se den lange kø af udenlandske par ved giftekontoret fra mit vindue, og der er helt sikkert mange, der svindler med papirerne, siger han og fortsætter:

- Jeg mener, at vi er alt for lempelige i kontrollen. Det er jo svindel, der skaffer dem opholdstilladelse i andre EU-lande og vi kan simpelthen ikke være bekendt bare at gifte dem i flæng, siger Leif Fuglsang.

Det afslørede par er formelt sigtet for person- og dokumentfalsk.

/ritzau/