¨

Fugle slap fri af olieudslip

Foto: TV ØST

Alt tyder på, at fuglelivet er gået fri af det olieudslip, der er drevet i land på Lollands sydkyst. Borgere skal dog passe på olien.

Der er ikke blevet fundet fugle, som er blevet smurt ind i olie efter en tre kilometer lang oliebræmme fredag lagde sig på Lollands sydkyst.

Det, selvom olieforureningen kommer tæt på fuglereservatet Hyllekrogen.

Det oplyser Rasmus Romme fra Fugleværnsfonden under Dansk Ornitologisk Forening, der selv i dag gennemsøgte stranden efter ramte fugle.

- Jeg fandt heldigvis ikke nogen – og jeg tror umiddelbart, at vi er sluppet heldigt. Hvis der er ramte fugle, så er de ude på havet, siger han til TV ØST.

Det værste er ikke ved reservat

Forureningen går fra Hyllekrog Fyr til Østersøbadet, men det ser heldigvis ud til, at forureningen er værst i retningen mod Østersøbadet – længst væk fra fuglereservatet.

- Olieklatterne ligner små, sorte sten, der ligger på stranden. Det er faktisk svært at se, hvis man ikke ved, at den er der – men man skal passe på det, det er noget klistret stads, siger Rasmus Romme.

Olien kan dog også være sundhedsskadelig, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kommer olien i berøring med huden, så skal der vaskes grundigt med sæbe. Hvis der opstår ubehag, så skal vagtlægen straks kontaktes, lyder rådet fra politiet.

Oprydning søndag

Kraftig blæst og store bølger i området betød lørdag, at oprydningen efter olieforureningen måtte udskydes. Planen er nu, at arbejdet genoptaget søndag morgen.

Her vil også Rasmus Romme være til stede.

- Vi kigger også ud for at se, om der er fugle i nød, siger han.

00:25 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App