Frugtplantage vil gentage succesen med crowdfunding: - Vi sætter igen vores lid til forbrugerne

Fejø Frugt vil udvide sin økologiske frugtplantage, og det vil de gøre ved hjælp af COOP’s crowdfunding-projekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De håber, at succesen gentager sig.

Derfor lancerer Fejø Frugt igen et crowdfunding-projekt via COOP Crowdfunding, hvor formålet er at udvide den økologiske frugtplantage med 8,5 hektar, som vil koste 1.400.000 kroner.

- Vi vil rigtigt gerne plante flere af de æblesorter, som Irmas kunder efterspørger, men det kan være vanskeligt at rejse kapital til et sådant projekt via de sædvanlige kanaler, siger Laust Spandet Jensen, der er plantageejer, i en pressemeddelelse. 

- Derfor sætter vi igen vores lid til forbrugerne og håber, at de vil bakke ligeså godt op om det nye projekt, så vi hurtigst muligt kan opruste vores produktion og matche den stigende efterspørgsel efter lokaldyrket frugt. 

Et skulderklap af en anden verden

Frugtplantagen forsøgte sig sidste år med COOP’s crowdfunding – med succes.

På bare to dage fik de finansieret deres omlægning til økologisk drift.

- Vi får simpelthen et skulderklap af en anden verden af COOP's medlemmer, at de vil gå ind og støtte vores produktion. Det viser jo også, at de sætter pris på vores varer. Så det er jo rigtig dejligt, at der er opbakning til det, vi går og laver, sagde Laust Spandet Jensen til TV ØST dengang. 

Se eller gense: COOP's nye crowdfunding-projekt har vist sig at være en stor succes for Fejø Frugt. Med økonomisk hjælp fra COOP's medlemmer har man udvidet arealet med æbler med 4,5 hektar.

Danskerne spæder penge i projekter

28 andre lokale fødevareproducenter gik sidste år med i crowdfunding-projektet.

Og det vækker begejstring hos COOP.

- Gennem det seneste år har danskerne været med til at omsætte 29 innovative producenters visioner til nye og spændende fødevarer som insektsnack, økologisk whisky og græsmælk. Vi oplever, at danskerne er villige til at skyde penge i spændende projekter, og derfor er vi altid på udkig efter nye fødevareproducenter med en god idé, siger Nicolai Jæpelt, Crowdfunding ansvarlig hos COOP, i en pressemeddelelse.

Hvad er crowdfunding: