¨

Frivillige slår græs i fodboldklub

Foto: TV ØST

Beboere fra Bo- og Naboskab Sydlolland hjælper Rødbyhavn Boldklub med at slå græsset på klubbens to fodboldbaner.

 

Rødbyhavn Boldklub er en ud af fem idrætsforeninger i Lolland Kommune, som siden årsskiftet selv har måtte sørge for at slå græsset på deres fodboldbaner. I forbindelse med en samlet plan for fritidslivet, har kommunen nemlig valgt at droppe plæneklipningen.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig træt af, for vi har ikke selv frivillige nok til at dække opgaven, siger Mark Dahlin, som er næstformand i Rødbyhavn Boldklub. 

Nu har klubben så fået hjælp fra en uventet kant. Bo- og Naboskabet Sydlolland er trådt til som frivillige. En gang om ugen kører de vognparken, bestående af to havetraktorer og en slåmaskine, i stilling og sørger for at trimme klubbens to baner.

- Jeg kan bare rigtig godt lide at slå græs, siger Ralf Pedersen, som bor i bo- og naboskabet.

Ordningen er til gavn for klubbens 60 medlemmer, og den giver livskvalitet for de 8 personer, som klipper græsset.

- Det er bare dejligt at komme herned, siger Ralf Pedersen.

Kommunen prioriterer

Kommunen har valgt at droppe græsslåningen i Rødbyhavn Boldklub, fordi kommunen mener, at klubben bruger banerne for lidt. De penge, kommunen sparer i Rødbyhavn, skal bruges på at styrke andre klubber og sportsfaciliteter.

- Med den befolkningsudvikling, vi oplever, og det faktum at flere og flere vælger andre sportsgrene, er det urealistisk at tro, at vi kan bevare alle de faciliteter, vi har i dag. Derfor bliver vi nødt til at prioritere, så vi er sikre på, at vi i fremtiden har nogle velfungerende faciliteter, siger formanden for Fritids- og Kulturudvalget i Lolland Kommune, Heino Knudsen (A).

I Rødbyhavn Boldklub har Mark Dahlin ikke lyst til at stoppe ordningen med beboerne fra Bo- og Naboskabet. Han mener dog stadig, at det er kommunens ansvar at styrke fritidslivet i hele kommunen.

- Det er rimeligt nok, at kommunen skal prioritere, men kan det så ikke gå udover alle klubber, så man for eksempel siger, at alle får slået græs, men at man selv skal kridte op, eller noget i den stil. Jeg kan ikke se, hvorfor det kun er nogle enkelte, der skal rammes, siger Mark Dahlin.

02:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App