Forældre køber skole for 1 krone

Planerne om at oprette en friskole i Dannemare på Vestlolland er kommet et skridt nærmere efter at Lolland Kommune har besluttet at sælge den gamle skole billigt til friskoleforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planerne om en friskole på Sydvestlolland er kommet et stort skridt nærmere. Foreningen bag planerne om en ny skole i Dannemare har fået Lolland Kommunes ord for, at den kan købe den nedlagte folkeskole for en krone.

- Vi har ikke skrevet under på papirerne endnu, men meldingen betyder, at vi nu kan gå videre med planerne, fortæller Marie Louise Villadsen Vangsgaard, formand for bestyrelsen for Dannemare Friskole.

Søger elever på hele Vestlolland

Lolland Kommune besluttede sidste år at nedlægge Dannelunde Skole, der ligger i Dannemare - på grund af faldende børnetal i området. Siden har forældre i området kæmpet for at realisere planerne om en friskole.

quote Vi søger elever bredt på hele Vestlolland

Marie Louise Villadsen Vangsgaard, formand for bestyrelsen for Dannemare Friskole.

Med tilsagnet om at købe bygningerne til den særdeles favorable pris gør foreningen nu klar til at sætte en hvervekampagne i gang for at skaffe elever til den nye skole.

En hjemmeside er lige ved at være på plads, og snart kommer der bannere op i området, der opfordrer forældre til at melde deres børn til den nye skole.

- Vi søger elever bredt på hele Vestlolland, siger Marie Louise Villadsen Vangsgaard og henviser til, at der nu kun er omkring 15 elever tilbage på den folkeskole, der lukker til sommerferien. Håbet er, at den nye friskole med sit eget værdigrundlag og sin egen pædagogik kan tiltrække elever fra et større område.

Skæringsdato 1. april

Om der er elever til en ny skole vil vise sig i løbet af de næste par måneder. Derefter skal der gøres status og tages beslutninger.

- 1. april er vores skæringsdato. Vi har sat os som mål, at der skal meldes 50 elever til for at vi kan gå i gang. Der skal være nok til, at dække udgifterne - vi skal være en skole, hvor økonomien kører rundt fra år et, siger Marie Louise Villadsen Vangsgaard.

Hvis det nødvendige antal børn melder sig, går der en proces i gang med at ansætte skoleleder og derefter lærere. Og gøre skolen klar - selv om skolen med sin salgspris godt kunne minde om et klassisk håndværkertilbud, så er det dog ikke tilfældet.

- Vi har haft en byggesagkyndig til at kigge på bygningen, og der er kun noget i småtingsafdelingen, der skal laves nu. Vi kunne selvfølgelig godt tænke os en mere generel forskønnelse, men det må i givet fald komme senere, siger Marie Louise Villadsen Vangsgaard.