Fremskudt færgehavn mellem Lolland og Fyn rykker et skridt nærmere i ny finanslov

Regeringen og DF er enige om, at afdække mulighederne for at etablere en fremskudt havn i Langelandsbælt ud for kysten ved Tårs på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drømmen en hurtigere færgeforbindelse mellem Lolland og Langeland rykker nærmere.

Tre kilometer ud for Tårs på Lolland vil idémagere anlægge en færgehavn som en udvidelse af den nuværende. Det vil betyde, at færgen ikke skal ind i det lave vand ved Nakskov Fjord, og dermed behøver den ikke at sænke farten.

quote Her binder du to områder, som man definerer som udkantsområder i Danmark sammen. Så de samlet set kan være med til at løfte begge områder

Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune

Og den idé synes regeringen og Dansk Folkeparti om. Aftaleparterne til finansloven, som stadig venter sin endelige vedtagelse, er nemlig blevet enige om at afdække mulighederne for at etablere en fremskudt havn i Langelandsbælt ud for kysten ved Tårs.

Derfor afsættes der en million kroner i 2018 til at kvalificere anlægsomkostninger, nødvendige følgeinvesteringer samt samfundsøkonomiske gevinster ved etablering af en fremskudt havn med videre.

Reduceret rejsetid

Hvis havnen bliver en realitet, vil rejsetiden blive gevaldigt forkortet. Den 45 minutters overgang fra Spodsbjerg til Tårs vil blive reduceret til 22 minutter. Og borgmestrene fra kommunerne Langeland, Lolland og Svendborg håber, det vil skabe vækst i området. 

Sådan forestiller man sig, at den fremskudte færhehavn skal bygges i Tårs.
Sådan forestiller man sig, at den fremskudte færhehavn skal bygges i Tårs. Foto: Google Maps - montage: Nanna Hansen.
1473322108_langelandsfaergen_2.jpg
Læs også
Drømmen lever stadig: Borgmester vil hurtigere til Lolland
1473322108_langelandsfaergen_2.jpg
Læs også
Drømmen lever stadig: Borgmester vil hurtigere til Lolland

- Her binder du to områder, som man definerer som udkantsområder i Danmark sammen. Så de samlet set kan være med til at løfte begge områder, sagde Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune, til TV 2 FYN i maj.

Masser af muligheder for at få job på Lolland

Men det er ikke kun de sydfynske borgmestre, som ser fordelen ved en hurtigere rute. Også Lollands borgmester er klar på ideen. 

Læs også
Firma på Lolland vil bygge kæmpe ø til vindmøller
Læs også
Firma på Lolland vil bygge kæmpe ø til vindmøller

- Vores industriproduktioner har brug for flere folk, så der er masser af muligheder for at få job på Lolland i øjeblikket. Men det ser også ud til, at det er begyndt at sne på Fyn, siger Holger Schou Rasmussen (A), borgmester i Lolland Kommune.

Prisfald i billetpriserne

I en rapport fra Transportministeriet har Sund og Bælt ikke indlagt prisstigninger i billetpriserne på strækningen, men de har derimod indlagt et prisfald i billetpriserne på 25 procent.

Rapporten tager udgangspunkt i et scenarie, hvor den fremskudte færgehavn står færdigbygget i 2022.


Nyhedsoverblik