¨

Fragtskib har haft fire uheld siden 2007

Foto: TV ØST

Spritsejlads og grundstødning. Fragtskibet Symphony, som mandag bragede ind i molen på Assens Havn har haft fire uheld i Danmark. Blandt andet i Nakskov.

Da det 6000 ton tunge fragtskib Symphony i aftes bragede ind i både mole og kaj på Assens Havn, var det fjerde gang siden 2007, at skibet var involveret i et uheld i dansk farvand, skriver DR Fyn.

Den russiske kaptajn, som sejlede det 100 meter lange skib, var beruset, da skibet lastet med trækævler anløb Assens Havn. Manøvren betød, at havneanlægget blev trykket en halv meter ind og skal repareres for omkring 200.000 kroner.

Både kaptajn og styrmand sigtet

Både styrmand og kaptajn er sigtet i sagen. Kaptajnen er sigtet for spiritussejlads, og styrmanden er sigtet for grov forsømmelse i tjenesten.

- Vi skal også have en opgørelse over de skader, der er sket, og vi skal have Søfartsstyrelsen til at besigtige skibet, så vi kan finde ud af, om det er egnet til at sejle fra Assens igen, siger vagtchef ved Fyns Politi Kim Munksgaard.

På grund i Nakskov Fjord

Senest skibet var i vælten på den negative måde, var tilbage i 2012, hvor det var på vej fra Assens til Marstal på Ærø og stødte på grund på en sandbanke sydøst for Marstal. Dengang kom det fri ved egen hjælp.

I januar 2008 gik skibet på grund i Nakskov Fjord under navnet South Michelle på kanten af sejlrenden. Dengang var tekniske problemer en af årsagerne til grundstødning. Kun en god måned før 7. december 2007 blev skibet landskendt, da det i kraftig blæst gik på grund lidt nord for Assens.

Promille på 2,57

Her fandt politiet efterfølgende den lettiske kaptajn sovende. Han var så fuld, at han ikke kunne transporteres til land for at få taget en blodprøve, og en læge måtte sejles ud til skibet.

Kaptajnen havde en promille på 2,57 og blev frataget retten til at sejle i dansk farvand i et år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App