Fra Knuthenborg til København: Venstres udlændingeordfører stiller op til kommunalvalg

Marcus Knuth, som sidder i Folketinget for Venstre, går ind i lokalpolitik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny profil er klar til at gå med i spidsen for Venstre, når der til efteråret er kommunalvalg i København.

Folketingspolitikeren Marcus Knuth, der siden folketingsvalget i 2015 har tegnet Venstres profil på udlændingeområdet, skal nu være med til at kapre stemmer i hovedstaden. Det skriver TV2 Lorry.

Marcus Knuth bor i dag i København, og den markante udlændingeordfører ser frem til at være bindeled mellem Folketinget og hovedstaden.

quote Han er en dygtig og skarp politiker. Han kan tilføre os erfaring og indsigt

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

- Jeg anser København som hele Danmarks by. Uagtet om du er vokset op på Lolland, i Jylland eller på Østerbro, siger Marcus Knuth.

- Og jeg håber at kunne engagere mig i udviklingen af især kulturen i vores hovedstad. Vi har allerede i dag et tæt samarbejde inden for turisme mellem København og resten af Danmark.

Glad spidskandidat: Han er dygtig og skarp

Partiets spidskandidat i København til kommunalvalget, Cecilia Lonning-Skovgaard, glæder sig over at have fået Marcus Knuth med på holdet. 

- Han er en dygtig og skarp politiker. Han kan tilføre os erfaring og indsigt. Derudover kan han være et stort aktiv, når han er bindeled mellem Venstres folketingsgruppe og gruppen her i Borgerrepræsentationen, siger hun.

Marcus Knuth bliver opstillet som nummer 16 på partiets opstillingsliste til Borgerrepræsentationen. De 15 øverste kandidater blev valgt allerede i november sidste år.

Venstre benytter sideordnet opstilling, så det vil alene være antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

Fra Knuthenborg til København