Fotografer giver nyt syn på yderområder

4 fotografer gør op med den gængse opfattelse af "Udkantsdanmark". Resultatet kan ses på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På en ny kunstudstilling præsenterer 4 fotografer et modspil til fordommene om yderområderne i Danmark. En af dem er Torben Eskerod, der primært har fokuseret på at skildre livet på Lolland og Falster. 

- Hvis det bare var et øde landområde, så var det ikke interessant, men det er jo mennesker, der bor her – mennesker, der er interessante, siger Torben Eskerod.

Også fotograferne Christina Capetillo, Carsten Ingemann og Henrik Saxgren er en del af foto-projektet, som er startet og støttet af Realdania.

- Man skal hele tiden bombardere og nedbryde vaneforestillinger for overhovedet at gøre mennesker åbne for at se tingene på en ny måde. Det har været vores opgave, siger Henrik Saxgren, der også er kunstnerisk leder på projektet. 

En rejse til et ukendt land

Til hverdag bor Torben Eskerod i København. Det er første gang, han tager kameraet med til Lolland og Falster.

- Jeg har været på en rejse til et ukendt land samtidig med, at det har været kendt for mig - det har ligget på vejen, når jeg skulle til Tyskland, fortæller han.

Rejsen har affødt en række fotografier af personer og bygninger, hvor Torben Eskerod - på sin egen måde - har forsøgt at give et anderledes indtryk af den sydøstlige del af landet. 

- Lige nu står jeg her og snakker med jer, så er det centrum, Når jeg er i København, så er det centrum, siger Torben Eskerod og fortsætter:

- Der er nogle politiske og økonomiske ting, der gør, at man betragter områder på Lolland og Falster som udkantsområder. Men det er stadig centrum for de mennesker, der er her.

Udstillingen på Fuglsang Kunstmuseum er åben for besøgende fra den 24. januar til og med den 16. marts. 


Nyhedsoverblik