Forulykket spritbilist stjal bil

Spritbilist kørte galt i egen bil og fortsatte bag rettet i en stjålet bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 50-årig spritbilist skabte mandag et stort postyr på Sædingegårdsvej ved Holeby på Lolland. Spritbilisten havde fået en stor tår over tørsten, da han forulykkede og røg flere meter ud på en mark. Landmand Hans Henrik Petersen så hele ulykken ske og slog efterfølgende alarm til 112. Sammen med en anden bilist forsøgte han at hjælpe den tilskadekomne mand i bilen, men manden begyndte pludselig selv at kravle ud af bilen og gå over mod Hans Henrik Petersen.

- Det var ligesom i en film og meget surrealistisk. Han går lidt nede i knæ og er grå i hovedet og med blod om munden, fortæller Hans Henrik Petersen.

Spritbilisten forlangte at blive kørt videre, men de to mænd sagde nej. Den alkoholpåvirkede mand fik dog øje på Hans Henrik Petersens bil, som stod ulåst og med nøglen i tændingen.

- Jeg siger til ham, han skal stoppe, men så siger han, at han nakker mig og så sætter han i gear og kører, siger Hans Henrik Petersen.

Godt fire kilomenter senere forsøgte spritbilisten at overhale en bil, men drønede i stedet ind i siden på en anden bilist, som dog slap uskadt fra ulykken.

Politiet anholdte kort tid efter manden, som blev anholdt for 10. gang uden at have et gyldigt kørekort. Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi erkender man, at det er vanskeligt at sætte ind overfor de bilister, som gang på gang bryder loven.

- Der er jo nogen, som jeg populært vil sige er udenfor pædagogisk rækkevidde. Vi kan nok gøre lave næsten hvilket som helst tiltag og det vil ikke kunne stoppe dem, de er notorisk ligeglade med politiets sanktioner, fortæller chef hos færdselsafdelingen hos politiet, Erik Mather.