Forsvarsministeriet sylter beredskabet på Lolland og Falster

De kommunale beredskaber kunne tidligere få glæde af beredskabsstyrelsens avancerede brandslukningsudstyr. Nu samler det i stedet støv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hurtig beslutning i Forsvarsministeriet eller Beredskabsstyrelsen betyder, at beredskabet på Lolland og Falster er blevet forringet.

Tidligere komme det kommunale beredskab i Guldborgsund Beredskab bruge noget af beredskabsstyrelsens avancerede udstyr i form af et såkaldt lokalt støttepunkt.

Kort før jul besluttede Beredskabsstyrelsen imidlertid pludseligt, at støttepunktet skulle nedlægges og samles i større enheder. Det betyder, at udstyret nu står under åben himmel i Næstved uden at blive brugt lokalt.

Det skriver Lolland Falsters Folketidende.

Hører intet fra Forsvarsministeriet

I januar hed det, at kommunerne kunne ansøge om at få noget af udstyret flyttet tilbage – men siden har beredskaberne intet hørt fra hverken Beredskabsstyrelsen eller Forsvarsministeriet.

- Vi er afventende, men også meget undrende over, at sagen trækker i langdrag. Det hele skulle gå så stærkt lige efter nytår, da Beredskabsstyrelsen havde taget beslutningen. Vi havde fået lovning på en afgørelse i midten af februar, men der er ikke sket noget, og imens står materiellet på en åben plads i Næstved og bliver sikkert ikke vedligeholdt, siger direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen, til avisen.

Ifølge avisen har der allerede været flere situationer, hvor udstyret normalt ville være taget i anvendelse lokalt, men hvor brandfolkene måtte undvære det.