¨

Første vildhesteføl født i lokalt reservat

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Det første vildhesteføl er født i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed Inddæmningen, og antallet af vildheste er nu oppe på 14 i alt.

Antallet af vildheste i Fugleværnsfondens reservat på Lolland steg forleden til 14. Det skete, da det første vildhesteføl i reservatet blev født. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

- Vi viste godt, at hoppen var i fol, men vi havde ikke ventet den så tidligt på året, siger Marie-Louise Olsen som er naturforvalter i Fugleværnsfonden.

- Føllet er velskabt og udviser en legende adfærd, så alt ser ud at gå godt. Hoppen er blandt én af de heste, som senest blev hentet fra Langeland til Lolland nemlig i november 2014. Hoppen er derfor blevet bedækket af hingsten på Langeland. I Saksfjed har vi en ung hingst, som først ventes kønsmoden i 2016. Vi har endnu ikke været så tæt på føllet, at vi har kunnet kønsbestemme den. Hvis det viser sig at være en hingst, vil vi blive nødt til at få den kastreret, da der kun skal være én hingst i flokken, siger Marie-Louise Olsen.

Fugleværnsfonden besætning af vildheste i reservat Saksfjed Inddæmningen tæller dermed 14 individer. Det var en af opsynspersonerne, som torsdag morgen den 12.marts fik sig en glædelig overraskelse, da der løb et lille fint føl rundt med sin mor.

Fakta:

  • Vildhestene er af racen Exmoor.
  • De første vildheste blev udsat i Saksfjed Inddæmningen i 2013.
  • Man skal helt tilbage til yngre stenalder for ca. 5000 år siden, hvor der sidst levede vildheste i Danmark, det er derfor første gang der bliver født et vildhesteføl på Lolland i nyere tid.
  • Hestene bidrager til den vigtige naturpleje i reservatet.
  • Man er meget velkommen til at besøge reservatet, men man må ikke gå ind i foldene, og man må ikke give hestene godbidder.
  • Man kan læse mere om Fugleværnsfonden, Saksfjed Inddæmningen og vildhestene på følgende hjemmeside: http://www.fuglevaernsfonden.dk/
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App