Forsinkelse: Femern Bælt risikerer først at stå klar i 2030

Politikerne regnede med, at forbindelsen mellem Lolland og Femern skulle åbne for bilister i 2018. Nu står den måske først færdig i 2030.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Danmark og Tyskland tilbage i 2007 skrev under på aftalen om at bygge en forbindelse mellem Rødby og Puttgarten, regnede man med, tunnelen kunne stå klar i 2018.

Lige siden er færdiggørelsen blevet udskudt gang på gang, og den seneste udmelding om en endelig færdiggørelse lød på 2028, hvor bil, lastbiler, busser og tog skulle kunne drøne hurtigt over bæltet.

Men nu har formanden for transportudvalget i den tyske Forbundsdag, Martin Burkert (SPD), ifølge Lolland-Falsters Folketidende erkendt, at den tidsgrænse heller ikke kan nås

Under et offentligt møde i Tyskland henviste Martin Burkert i en bemærkning om tidsplanen til, at der er indkommet 12.500 indsigelser, som Femern A/S nu skal gennemgå, inden den tyske godkendelsesproces kan komme videre. 

Se eller gense indslaget fra den tyske ø Femern, hvor der er stor modstand mod den kommende forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

 

Femern Bælt