Forsikring køber Anny Jensens forurenede hus

Efter flere års ventetid har Lolland Kommune endelig givet Anny Jensen svar på, hvad der skal ske med hendes olieforurenede grund

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 år og 5 måneder. Så lang tid tog det for Anny Jensen fra Lolland at få at vide, hvad der skulle ske med hendes forurenede grund. Kommunen har udstedt undersøgelspåbud, det beyder at en forsikringspulje dækker alle omkostningerne. Huset bliver revet ned, og Anny Jensen skal nu flytte i noget nyt. 

- Jeg glæder mig til at komme væk nu, så jeg kan starte på en ny, siger hun.

Forsikringspuljen har nu næstem 7 måneder til at rive huset ned og rense grunden.

40 år gammel olie

Da Anny Jensen i 2011 skulle have lagt fjernvarme, fandt man ud af, at der igennem 40 år havdet sivet olie ud fra en gammel tank, der ligger under huset på Amalievænget.

Læs også: Stavnsbundet: Sag om olieforurening kører nu på 3. år

Efter at have taget kontakt til Lolland Kommune, var det ikke muligt at finde ud af, om kommunen ville fjerne forureningen. Så længe sagen kørte, kunne Anny Jensen ikke flytte ud af huset, fordi kommunen mente, der var tvivl om, hvis ansvar forureningen var. 

Nu er det så endt med, at forsikringen har købt Anny Jensens hus for 674.400 kroner. Når grunden er renset og huset revet ned, kan Anny Jensen selv sælge huset og flytte i lejlighed, som hun har ønsket. 

Grundrensningen kommer i alt til at koste over 3 millioner kroner.