Formodet bombemand skal blive bag tremmer i 3 dage

Den 18-årige mand, der er sigtet for at stå bag weekendens bombetrusler, er blevet fængslet i 3 døgn. Retten fandt dog ikke,at han skulle varetægtsfængsles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har de næste 3 dage til at skaffe yderligere beviser for, at det er en 18-årig mand fra Vestlolland, der står bag weekendens bombetrusler mod Lalandia.

I et grundlovsforhør mandag eftermiddag har Retten afgjort, at der kun er grundlag for at opretholde fængslingen af ham i 3 gange 24 timer fremfor at varetægtsfængsle ham.

Nægter sig skyldig

Både fredag og lørdag modtog badelandet breve om, at der befandt sig en bombe på stedet, og gæsterne blev evakueret. Begge gange viste det sig dog, at der var tale om tomme trusler. I Retten kom det frem, at der også havde været et tredje tilfælde søndag eftermiddag klokken 17.45, men hvor der altså heller ikke skete noget.

Politiet har hele tiden udtalt, at det var forstrøstningsfuldt i forhold til at finde gerningsmanden, da der er videoovervågning i receptionen, hvor truslerne blev afleveret. Nu mener ordensmagten altså at have fat i manden bag, men selv nægter han sig skyldig i anklagerne.

Ifølge den 18-åriges søster har familien svært ved at tro på, at han står bag truslerne. Søsteren fortæller til TV2 ØST, at den 18-årige arbejder i Lalandia, at han netop er blevet student, og at han er en god dreng.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.