Formel 1-drømme i Rødby

Selv om dagen i dag var lidt af et mareridt for Kevin Magnussen og hans hold, så har Formel 1 stjernen sat gang i drømmene i regionens gokart-klubber.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For en far, der elsker fart og trofast følger Formel 1, er 2014 et år til at drømme.

 - Alle racerkørere er startet med at køre gokart. Så der er kun en vej og det er den her, siger Erik Lystrup fra Maribo. To-tre gange om ugen tager han og familien på gokartbanen i Rødby. Og der er kamp om pladserne i pitten. I Dansk Automobil Sports Union opelver man i år en massivt stigende interesse for motorsport. Det er dét, de kalder for Magnussen - effekten.

 - Han startede jo også med at køre gokart, forklarer Erik Lystrup. At hans dreng en dag skulle klare sig lige så godt som racerkøreren fra Roskilde, er en tanke, der er svær at slippe i disse dage, hvor en dansker har gjort sig så bemærket i et Formel 1 løb. Og 11-årige Frederik er da heller ikke i tvivl om, hvad han gerne vil være, når han bliver stor:

 - Formel 1-kører, lyder svaret prompte fra Frederik Lystrup.

Den høje fart og de skarpe sving giver hverken Frederik eller hans far sved på panden. Men mor mærker uroen, også selvom hendes dreng langt fra kører med de 360 kilometer i timen, som de gør til Formel 1.

 - Så stærkt kører han ikke endnu, men det kan han jo komme til, siger Heidi Lystrup. Og måske det giver lidt ekstra nerver, at den yngste søn på 6 år nu også er startet til gokart. 

Med en topfart på 80 kilometer i timen er der nu stadigvæk langt til en førsteplads i Formel 1 for de to fartglade brøde. Men deres miniracere er heller ingen McLaren. Drengene må nøjes med omkring 6 hestekræfter. Hvad de ville kunne udrette med 600 hestekræfter, det kan en far kun drømme om.