Forældre sigtet for misrøgt

Et forældrepar fra Lolland bliver nu sigtet for misrøgt af deres børn. Lolland kommune har for længst frikendt sig selv i sagen, men det har de gjort for hurtigt siger socialministeren i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i et hus i landsbyen Birket på Lolland, at de 10 børn boede sammen med deres forældre inden de i flyttede fra Sjælland. Det var også der de boede, da de, ifølge politiets sigtelse, skulle være blevet misrøgtet uden at nogen greb ind. Det ryster mormoren til ni af børnene.

- Det gør ondt indeni, at det kunne stå på så længe. Det er utroligt at det kunne ske, siger hun.

Forældrene er i dag blevet sigtet for misrøgt af deres 10 børn, tidligere har de kun været sigtet for vold med én af dem. Det er yderst sjældent at nogen er blevet sigtet for det i Danmark. Mishandlingen har stået på i længere tid, også da børnene boede på Lolland.

- Vi går ud fra en 4 års periode, det vil sige, også da de boede på Lolland, siger politiadvokat fra Nordjyllands Politi, Peter Rask.

Lolland kommune har i en rapport fritaget sig selv fra ansvaret. Borgmester Stig Vestergaard har i dag ikke ønsket at kommenter de nye sigtelser til TV2 ØST. Men det vil Socialministeren gerne.

- Jeg synes, at man i sådan nogle sager, hvor mange børn ikke har haft det godt, der skal man være forsigtig med hurtigt at komme med nogle konklusioner omkring, hvor man selv har været i den her sag, og hvor man har begået fejl eller ikke har begået fejl, siger Benedikte Kiær.