Folkemøde i Sandby

Lørdag holdt borgerne i Sandby folkemøde. Her kunne borgerne stille spørgsmål til lokalpolitikere, vise byen frem og styrke sammenholdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var der folkemøde i Sandby på Lolland. Her kunne man blandt andet få en rundtur, hvor man kunne se nogle af de fornyelser, byen har fået.

For seks år siden fik Sandby, sammen med Stokkemarke og Errindlev, fem millioner kroner til forskønnelse af de tre landsbyer. I Sandby fik de blandt andet nogle nye grønne områder.

Når man kommer ind i Sandby fra Nakskov, er der et trekantsområde med en stor flagstang og en mindesten.

- Det er jo vores varetegn. Det er jo her, vi kommer ind. Det er jo lige her, det ser kønt ud, siger Lis Andersen Pipping, som er formand for Beboerforeningen 4912.

Ellers foregik dagen på sportspladsen, hvor der var flere foreninger samlet. Og netop foreningerne er vigtige for at kunne bevare landsbyen.

- Den her dag er også tænkt, som en mulighed for, at vores samarbejde skal blive endnu tættere. Så vi ikke arbejder hver for sig, men at vi virkelig står sammen som sogn, siger Hanne Lund, som er sognepræst og en af de mange initiativtagere til Folkemødet.

Folkemødet med politikerne foregik inde i gymnastiksalen. Her var en række lokalpolitikere repræsenteret og borgerne kunne stille dem spørgsmål og debattere.

- Det vigtigste for os er den dialog med politikerne, men når vi så har alle de andre aktiviteter, så er det for at vise, at vi kan noget. Vi vil noget og vi er bare rigtig gode her i Sandby sogn, siger Hanne Lund.

Om aftenen slutter Folkemødet i Sandby med mad, livemusik og fest.