Folk på landet er lykkeligere end storbyboere

Det kan godt være, at det bliver kaldt udkanten, og at det kniber med jobbene, men forskning viser, at folk på landet er lykkeligere end storbyboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om det ikke altid er idyl at bo på landet, så er befolkningen her faktisk lykkeligere end dem, der bor i storbyerne. Det viser forskning, skriver folketidende.dk.

- Økonomi og indtægt betyder noget. Men langt fra alt. Vi ved også, at folk i landområder og mindre byer er lykkeligere end i storbyerne. Og vi ved, at nærhed til natur og strand højner lykkefølelsen. Det samme gør tillid og tryghed, lyder det fra Meik Wiking, der er direktør for Institut for Lykkeforskning.

Lolland verdens lykkeligste landsdel?

Danskerne har i flere år ligge i top som verdens lykkeligste befolkning, og med forskningen om landfolk versus byboere, så melder spørgsmålet sig for folketidende.dk hurtigt, om Lolland-Falster så i virkeligheden er verdens lykkeligste landsdel.

- Når Danmark er i top - så er der ikke langt til at konstatere, at Lolland-Falster har alle muligheder for at være helt i top som landsdel, siger Meik Wiking, som peger på job-sikkerhed, som et emne, hvor det måske kniber for Lolland-Falster.

- Men med aktivitet og milliardinvesteringer, der ligger lige forude for jer, så kan det også ændre sig positivt, siger han.