Første kræmmermarked siden coronanedlukning åbnede med afstand og højt humør

Kræmmermarkederne har vækket pakket ned i kasser og på lofter, men i denne weekend mødes kræmmere og handlende igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne weekend er kræmmere og andet godtfolk, der vil gøre en god handel, draget til Rødbyhavn, hvor sommerens første kræmmermarked kan løbe af stablen.

Kræmmer Siff Skovenborg fra Bandholm har haft hele sin kræmmerbod pakket ned i kasser for nu endelig at kunne pakke dem ud, efter at alle kræmmermarkeder har været aflyst i foråret.

- Det er så dejligt at være her, siger hun og tilføjer:

- Det er nemmere at holde afstand, når vi er ude i det fri end at være inde i et lukket rum. Vi har også håndsprit i bilen, inden vi er gået i gang.

Kræmmer Siff Skovenborg fra Bandholm har endelig kunnet pakket alt kræmmergodes frem fra kasserne.
Kræmmer Siff Skovenborg fra Bandholm har endelig kunnet pakket alt kræmmergodes frem fra kasserne. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Politiet har givet tilladelse til kræmmermarkedet under forudsætning af, at der ikke er underholdning, hoppeborge eller andre forlystelser.

For at overholde myndighedernes retningslinjer må 100 gæster besøge kræmmermarkedet ad gangen.

- Vi ved, hvor mange kræmmere, der er på stedet – og så holder vi løbende øje med, hvor meget publikum der er. Hvis der skulle vise sig, at der lige pludselig er kritisk mange, så er vi nødt til at gå op og bede folk komme tilbage på et senere tidspunkt – det er ikke sket endnu, siger Ib Norstrand, medarrangør af Rødbyhavn Kræmmermarked.

Ib Norstrand, medarrangør af Rødbyhavn Kræmmermarked har trods regler om, hvor mange, der må være på pladsen, ikke skullet afvise nogen.
Ib Norstrand, medarrangør af Rødbyhavn Kræmmermarked har trods regler om, hvor mange, der må være på pladsen, ikke skullet afvise nogen. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Kræmmermarkedet åbnede fredag klokken 12.

Helle de Neergaard fra Rødbyhavn er taget på kræmmermarked. Hun synes, det er godt, der sker lidt anden aktivitet, som er med til at fordele feriefolket, så de ikke kun samler sig på museer.

- Man holder afstand. Det er meget vigtigt, og det tænker andre mennesker også på. Det rammer jo en selv, hvis ikke man holder afstand. Det skal man lige have i baghovedet, siger hun.

I alt tæller Rødbyhavn Kræmmermarked 14 stande med alt fra legetøj til antikviteter.